I DALJE ZARONJEN U SAVU: "Fristajler" još uvek nije uklonjen, čeka se potez vlasnika

Novosti online

31. 01. 2023. u 17:22

PROŠLO je mesec od potapanja splava "Fristajler", a ovaj plovni objekat i dalje je "zaronjen" u Savu.

И ДАЉЕ ЗАРОЊЕН У САВУ: Фристајлер још увек није уклоњен, чека се потез власника

Foto: N. Skenderija

Pristup splavu je, takođe, potopljen, a sam objekat je nagnut, tako da je veliki deo ostao ispod površine reke i u njega bi mogli da uđu samo ronioci.

Treće osnovno javno tužilaštvo naložilo je uklanjanje splava još sredinom meseca. To je bila obaveza vlasnika i proces je trebalo da nadgleda Lučka kapetanija.

Međutim, vlasnik se nakon ovog ozbiiljnog incidenta tokom novogodišnje noći najpre našao u pritvoru, a potom je pušten na slobodu uz meru. Uhapšeni su i menadžer D. V. (46) i direktor M. R. (51), a njima je određeno zadržavanje do 30 dana.

Sumnja se da su počinili teško delo protiv opšte sigurnosti.

Podsećamo, "Fristajler" je počeo da tone ubrzo posle ponoći. Prvi rezultati istrage ukazali su da je Novu godinu na njemu čekalo oko 700 ljudi, a splav ima dozvolu za 220.

Srećom, niko nije povređen prikikom evakuacije, koja je izvršena dok je voda uveliko prodirala u objekat, piše Telegraf.

BONUS VIDEO: FRISTAJLER POTPUNO TONE: Pukao mostić koji spaja splav sa obalom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni