JAUK PORODICA ZAMENIO "JAUK" STOTINA TRUBA: Braća stradala u saobraćajnoj nesreći sahranjeni jedan pored drugog

J. Stojković

21. 09. 2022. u 21:20

NASELjE Poljana u Vladičinom Hanu je bilo zavijeno u crno. Dve tužne povorke krenule su istovremeno iz domova Stanislava Anđelkovića (21) i Dalibora Miloševića (34) i našle se na sredini zajedničke ulice, kako bi dvojicu braće zajedno ispratili na večni počinak.

ЈАУК ПОРОДИЦА ЗАМЕНИО ЈАУК СТОТИНА ТРУБА: Браћа страдала у саобраћајној несрећи сахрањени један поред другог

Foto: J.Stojković

Jauk neutešnih majki, inače sestara, suze supruga i tuga na licu rodbine i prijatelja koji su sa nevericom odmahivali glavom i dalje ne verujući da sahranjuju dvojicu trubača, koji su se kobne noći, kada su stradali u saobraćajnoj nesreći kod Aleksinca, vraćali sa svirki u Novom Sadu i Beogradu.

Kada su se dve povorke srele, jauk rodbine zamenio je "jauk" stotinak truba iz orkestara sa juga Srbije. Na zvuke "Posmrtnog marša" i suze, koje su se slivale niz lica tužnih muzičara, niko nije mogao da ostane ravnodušan dok se povorka kretala par kilometara od Poljane do Repinskog groblja iznad Vladičinog Hana, gde su braća sahranjena jedan pored drugog.

Sa korpom cveća u povorci je bio Srđan Demirović, deka petnaestogodišnjeg Filipa Omerovića, trubača koji je kobnog jutra bio u automobilu sa stradalima.

- Moj unuk je dobro, oporavlja se, ali je doživeo veliki stres. On je i bio svestan i pokušao da pomogne prijateljima, ali je izgubio svest zbog povreda i pao. Njemu je, nekim čudom, kofer koji je bio ispred njega sačuvao život - priča Demirović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)