SMRT OCA I SIROMAŠTVO GA ODVELI U OČAJ: Mladić (22) iz Niša, sin vojnog invalida, pokušao samoubistvo, nije mogao da izdržava braću i sestre

J.Ćosin

19. 01. 2022. u 12:51

Nišlija N. C. (22) pokušao je noćas da se ubije skočivši sa trećeg sprata porodične kuće u niškom naselju Brzi Brod, a prema nezvaničnim informacijama, uzrok tome je siromaštvo jer ne može prehraniti braću i sestre.

СМРТ ОЦА И СИРОМАШТВО ГА ОДВЕЛИ У ОЧАЈ: Младић (22) из Ниша, син војног инвалида, покушао самоубиство, није могао да издржава браћу и сестре

Foto: Printscreen/Jutjub

Do porodične drame došlo je oko 3.45 sati kada je mladić skočio sa visine od oko šest metara, ali je pad ublažila gomila granja pa je zadobio lakše telesne povrede. Zbrinut je u niškom UKC, gde je ustanovljeno da je zadobio oguljotinu na levoj strani čela, svestan je i komunikativan, ali će biti obavljena dodatna dijagnostika.

Ovim povodom oglasila se niška humanitarka Marina Adamović, koja je pozvala Nišlije da pomognu ovoj porodici.

- Taj mladić i njegovo petoro braće i sestara žive u ogromnoj nemaštini, nakon smrti njihovog oca J. C., ratnog vojnog invalida. Prema mojim saznanjima, jedini prihod im je bakina penzija. Pozivam sugrađane da počnu sa prikupljanjem hrane i drugih potrepština jer im, kako sam čula, sve nedostaje – kazala je Marina.

J.Ćosin

Ona objašnjava da je od prijatelja ove porodice dobila informaciju da je Centar za socijalni rad imao nameru da decu zbrine u hraniteljskim porodicama, ali da je N. C. želeo da ih zadrži sve na okupu.

- Pozivam nadležne da pomognu ovoj porodici, otvorićemo i humanitarni račun za prikupljanje novčanih sredstava. NJihov otac se borio za ovu zemlju i najmanje što zaslužuje je da mu deca budu zbrinuta – rekla je Marina.

Kako saznajemo, Centar za socijalni rad intenzivno se bavi ovom porodicom.

- Taj mladić je juče bio u Centru za socijalni rad, odazvao se pozivu na razgovor s obzirom na to da je u toku postupak za postavljanje staraoca njegovoj braći i sestrama. On je zainteresovan da preuzme starateljstvo nad svima njima jer je jedini punoletan. Centar postupa u najboljem interesu ove porodice, u tom smislu ispituju se njegovi kapaciteti, odnosno sposobnost da brine o porodici. Prva ideja je bila da budu smešteni po hraniteljskim porodicama, ali je uzeto u obzir da je bolje da ostanu zajedno – navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Kako saznajemo, Centar je u više navrata isplaćivao jednokratnu novčanu pomoć ovoj porodici, kupovao namirnice, a deca su dobila i paketiće za Novu godinu.

Kako nam je potvrđeno, još nisu ostvarili pravo na porodičnu penziju pokojnog oca, taj postupak je u toku. 

BONUS VIDEO: 

VIŠE SINOVA NEMAM, SVU PETORICU SAM SAHRANILA: Nesrećna sudbina Živke Marković iz Varvarina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

U RASKOŠNOM ZELENILU ILI NA BELOM PESKU: Ako izaberete hotel Lujo, ne morate da birate, tu su i plaža sa belim peskom i prelepa šuma