VOZ GA JE UDARIO I ODBACIO: Tragedija kod Niša, maćeha nastradalog očajna – Bio mi je pomoć i uteha!

J. ĆOSIN

02. 12. 2021. u 19:07

SLAVIŠA Stamenković (59) iz sela Mezgraja kod Niša poginuo je u sredu na pružnom prelazu u ovom selu, kada ga je, kako se sumnja, udario voz koji se kretao od Niša ka Aleksincu i na njegovu nesreću, odbacio na susedni kolosek kojim je u tom trenutku nailazila železnička kompozicija iz suprotnog pravca.

ВОЗ ГА ЈЕ УДАРИО И ОДБАЦИО: Трагедија код Ниша, маћеха настрадалог очајна – Био ми је помоћ и утеха!

Foto: J. Ćosin

On je živeo sa maćehom Dušanka jer je u detinjstvu ostao bez majke, pre nekoliko godina preminuo mu je otac, a januara ove godine i rođeni brat Dragoslav.

- U ovu kuću sam došla 1968. godine, zatekla sam dvoje male dece koje sam podigla kao svoju. Nakon što mi je umro suprug, a ove godine i pastorak Dragoslav, Slaviša mi je bio velika pomoć i uteha. Bili smo jako bliski, juče sam bila u Nišu a on je sređivao bratovljev grob. Kad smo stigli kući, zajedno smo večerali, posedeli a onda je on otišao ka centru sela do prodavnice da kupi cigarete. Nije prošlo mnogo kad mi je na vrata došao komšija i kazao da je Slaviša poginuo. Zakukala sam na sav glas, jedva sam otišla do pruge, nisu mi dali da priđem da ga poslednji put vidim. Ne znam šta se desilo, čula sam da je, posle prolaska voza iz Niša, Slaviša krenuo preko pruge, ali je iz suprotnog pravca naišao drugi koji ga je usmrtio. Tu je dupli kolosek, ima nekog žbunja, preglednost nije dobra, moguće je da ga je voz zaslepeo. Kako god bilo, njega više nema – jadikovala je Dušanka.

Slavišin prijatelj Zvezdan Nešić ponudio joj je pomoć u najtežim trenucima.

- Bio je dobar, vredan čovek, radio je u obližnjoj šljunkari. Kao ni pokojni Dragoslav, ni Slaviša se nikada nije ženio, niti je imao decu. Maćeha im je nakon očeve smrti bila velika podrška, a i oni njoj. Mnogo joj je teško, svi pokušavamo da joj se sada nađemo. Slavišin poslodavac će organizovati i platiti sahranu . Strašno je to što je stradao usred sela, ali to je moglo svakome od nas da se desi. Pruga ide posred Mezgraje, a vozovi neki put baš nečujno prolaze i to je Slaviša platio glavom – kazao je Nešić.

Foto: J. Ćosin

Mesto tragedije

Železnice Srbije saopštile su da se nesreća dogodila na putnom prelazu između Grejača i Trupala, kada je pešak pokušao da pređe preko pruge u trenutku kada su polubranici bili spušteni.

- Na pešaka je naletela lokomotiva železničkog prevoznika „AB prevoz“ i on je tom prilikom usmrćen. Taj putni prelaz obezbeđen je polubranicima koji su u trenutku nesreće ispravno radili i bili spušteni, kao i znacima saobraćajne drumske signalizacije – navedeno je u saopštenju.

Telo preminulog čoveka po nalogu VJT u Nišu upućeno je u Institut za sudsku medicinu radi obdukcije.

BONUS VIDEO - Jeziv snimak: Ženu pokosio automobil na pešačkom prelazu u Novom Pazaru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)