"BRANIO" SE AUTO-DEFEKTOM: Dragomiru H. (72), vozaču koji je uleteo u zemunsko dečje igralište, određen pritvor

J. D. Lj.

26. 09. 2021. u 20:43

DRAGOMIRU H. (72), vozaču autobusa koji je u petak u Zemunu uleteo u dečje igralište, u nedelju je posle saslušanja u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, nadležni sud odredio pritvor do 30 dana, kako boravkom na slobodi ne bi, eventualno, uticao na svedoke.

БРАНИО СЕ АУТО-ДЕФЕКТОМ: Драгомиру Х. (72), возачу који је улетео у земунско дечје игралиште, одређен притвор

Foto: D. Milovanović

Kako "Novosti" saznaju, vozač je u nadležnom tužilaštvu izneo odbranu:

- Čovek je u potpunom šoku, očajan je - kaže za "Novosti" advokat Nebojša Milosavljević, branilac Dragomira H. - Moj klijent je na saslušanju do detalja objasnio šta se tačno dogodilo. Tačnije, da je samo što je seo za volan, nakon 100 ili 150 metara, autobus dobio naglo ubrzanje, pa nije mogao da ukoči. Kočnice su potpuno otkazale...

Dragomir H. je, navodno, nakon toga ispričao da je, nakon što je uleteo u igralište i udario u prepreke izašao kroz prozor jer vrata nisu htela da se otvore.

- Pritiskao sam dugme koje je za otvaranje svih vrata, ali i pojedinačno - ispričao je osumnjičeni. - Otvorila su se samo zadnja vrata. Kad sam izašao, pokušao sam ljudima da objasnim da nisam mogao da ukočim. Svi su u besu krenuli na mene, hteli su da me biju, linčuju, a nisam ja kriv... Otišao sam do dispičera da objasnim šta se tačno dogodilo i da izbegnem haos... Tu sam i sačekao policiju.

Kako "Novosti" saznaju od advokata Nebojše Milosavljevića, njegov klijent je inače profesionalni vozač:

- Radio je u GSP - kaže advokat. - Ima uredno lekarsko uverenje, a u svojoj dugogodišnjoj karijeri, nikad nije imao sličnih situacija. Sve ovo mu je palo jako teško, kao uostalom, i svima nama. Sada sledi veštačenje autobusa kojim bi trebalo da bude utvrđeno šta se tačno dogodilo kobnog dana. Ipak, ono što je činjenica jeste da je moj klijent tog dana prvi put seo u taj autobus, jer je na vozilu koje je trebalo da preuzme od kolege, pukla guma i da su mu drugo doterali iz garaže. Prvi put je vozio taj autobus...

Milosavljević kaže da je njegov klijent u Tužilaštvu objasnio je da je, na manje od sto metara, autobus iznenada dobio ubrzanje i da nije mogao da ukoči.

TEŠKO MU

- Najteže je Dragomiru zbog povređenih ljudi, pre svega dece, odnosno Teodore koja je u bolnici. Najbitnije mu je da se devojčica oporavi. Kaže da mu je sve ostalo nevažno, Inače, mom klijentu je odmah nakon saobraćajne nesreće rađen alko-test i utvrđeno je da nije imao alkohola u krvi - kazao je još advokat.

POLEMIKA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

NAKON incidenta u Zemunu, bukvalno su se "usijale" sve društvene mreže, pre svega "Fejsbuk". Mnogo ljudi komentariše nesreću u Zemunu, a pre svega osuđuju nadležne koji su, kako kažu, dopustili da gradske autobuse u Beogradu vozi preko 100 penzionera!

Dodatne osude i prozivke stižu i zbog sumnji u ispravnost vozila, kao i validnost izdatih lekarskih nalaza vozačima koji imaju preko 70 godina, slabiji vid, sluh i reflekse.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)