POGINUO MLADI MUZIČAR IZ SUBOTICE: Lekari se bore za život Zlatkove supruge

Novosti online

10. 09. 2021. u 18:23

ZLATKO G., tridesetdvogodišnji Subotičanin iz sela Mala Bosna, preminuo je od posledica stravične saobraćajne nesreće koja se dogodila u petak ujutru na putu između Subotice i Starog Žednica, na takozvanom Žedničkom putu, kod naselja Verušić, dok se lekari još bore za život žene, koja je, kako nezvanično saznajemo, supruga nastradalog vozača.

ПОГИНУО МЛАДИ МУЗИЧАР ИЗ СУБОТИЦЕ: Лекари се боре за живот Златкове супруге

Foto: D. Ristić

Do nesreće je došlo sudarom dva putnička vozila. Nastradali čovek je upravljao putničkim vozilom „fiat – bravo“, dok je džipom marke „micubiši“, beogradskih registarskih oznaka, upravljao A. M. (42) iz Kaća.

Nesreća se dogodila oko 8.55 časova kada je vozač „fiata“, dok se kretao iz pravca Subotice ka naselju Stari Žednik. Kod naselja Verušić započeo je skretanje u levo, kako saznajemo iz Policijske uprave Subotica i Osnovnog javnog tužilaštva, bez da se prethodno uverio da može to učiniti bezbedno.

- U tom trenutku u njegovu levu bočnu stranu prednjim delom udara „micubiši“, koji se u isto vreme kretao takođe iz pravca Subotice ka Starom Žedniku i preticao je vozila ispred sebe – kažu u Policijskoj upravi Subotica.

Od siline udara automobila oba su pretrpela velika oštećenja, jedno se prevrnulo i ostalo na putu na krovu, dok su putnici u oba vozila zadobili povrede, a među njima u najtežem stanju je žena koja je prema nezvaničnim informacijama saputnica u „fiatu“.

Prizor na licu mesta je bio strašan jer je većina putnika ostala zarobljena u vozilima iz kojih su ih izvukli vatrogasci u saradnji sa policijom.

Na licu mesta povredama je podlegao Zlatko G., dok je u Opštu bolnicu Subotica prevezeno šest učesnika nesreće.

Na Hitan prijem dovezeno je šestoro ljudi, a četvoro je sa lakšim telesnim povredama pušteno kući, dok je jedna žena sa povredama glave u teškom stanju i nalazi se na reanimaciji. Lekari čine sve što je u njihovoj moći da je spasu. U bolnici su potvrdili da je živa, ali u teškom stanju.

Tokom uviđaja, koji su izvršili zamenik tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici, sa patrolom Saobraćajne policije, Žednički put u većem delu je nije bio prohodan za saobraćaj.

Preminuli muškarac bio muzičar

Nastradali Zlatko G., je bio muzičar i mnogi sugrađani ga znaju po nastupima na manifestacijama poput „Dužijance“, i proslavama, gde je zajedno sa kolegama oduševljavao izvođenjem narodne, tamburaške i druge vrste muzike.

Njegovo telo poslato je na obdukciju i Institut za sudsku medicinu KC Vojvodine u Novom Sadu.

(Blic.rs)

BONUS VIDEO:

VIŠE SINOVA NEMAM, SVU PETORICU SAM SAHRANILA: Nesrećna sudbina Živke Marković iz Varvarina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)