TRAŽIMO SAMO ISTINU! Porodica Nemanje Subotića (15) koji je nastradao na bazenu zatražiće pomoć od predsednika

J. D. LJUTIĆ

06. 07. 2021. u 21:31

DVE nedelje je prošlo od kako sam izgubio sina, a niko od nadležnih s nama nije ni kontaktirao, niti nas na bilo koji način obavestio kako je Nemanja nastradao.

ТРАЖИМО САМО ИСТИНУ! Породица Немање Суботића (15) који је настрадао на базену затражиће помоћ од председника

Foto N. Skenderija

Ćuti policija, ne oglašava se Tužilaštvo. S razlogom sumnjamo da se nešto ili neko, možda prikriva. Ne želim nikoga da optužujem, hoću samo istinu.

Ovako, za "Novosti", započinje priču Igor Subotić, čiji je sin Nemanja (15) smrtno nastradao na beogradskom bazenu "Košutnjak", 23. juna. On kaže da mu je poznato da je u nadležno Više javno tužilaštvo još prošle nedelje stigao obdukcioni nalaz, kao i rezultati toksikologije. NJemu i supruzi Andrijani niko ništa nije dostavio, obavestio ih, niti ih pozvao da oni, eventualno, kažu do kojih su saznanja došli.

- Svakog dana dobijamo nove informacije o tome šta se dogodilo na bazenu - navodi Igor. - Ne znamo da li su istinite, ali svakako smo očekivali da će nas neko od nadležnih pozvati i nešto i nas pitati. Međutim, ništa od toga.

Igor kaže da će, ukoliko s njima uskoro niko ne bude kontaktirao i rekao šta se dešava sa istragom, cela porodica Subotić - on, supruga, kao i Nemanjin brat Nikola raširiti šator ispred Predsedništva u Pionirskom parku i čekati odgovore.

- Verujemo u ovu zemlju i srpsko pravosuđe, ali ako se ogluše o sve naše molbe, pomoć ćemo tražiti od predsednika Aleksandra Vučića. Valjda će nas on kao čovek i roditelj razumeti i pomoći nam - ističe Igor.

Otkako se tragedija desila, život porodice Subotić sveo se na odlaženje na Bežanijsko groblje, dva puta u toku dana. Među sobom, jedva progovore koju reč, skrivaju poglede i suze.

- Ništa više nije kao pre, niti će biti - nastavlja Igor, čiji je porodični dom njegova supruga pretvorila u svetilište. - Andrijana se i dalje ne miri sa Nemanjinom smrću. Sin Nikola pati za bratom i zatvorio se u sebe. Ja ne znam na koju ću stranu...

Igoru stižu poruke o tome kako je Nemanja nastradao:

- Mnogi kažu da da je propust nadležnih sa "Košutnjaka". Javljaju se deca, a i stariji i koje znam i koje ne znam. Nemanju sam video i poljubio u kovčegu. Nije imao posekotinu na glavi, kako se pričalo. Ne znam kako se sve dogodilo, ali činjenica je da je tog dana bilo previše ljudi na bazenu, da se reagovalo kasno, zbog čega sam izgubio dete i zato ne želim da se takve stvari ponove nekom drugom.

Subotići su tako, između ostalog, saznali da je Nemanja skakao sa najniže skakaonice, "keca". U vodi ga je, kad je bio na skoro pet metara dubine, uočila devojka spasilac, koja, kako kažu ima "samo 18 godina".

- Ona je pokušala da ga oživi, u čemu su joj pomogle kolege - priča Igor. - Ali, do dolaska Hitne pomoći prošlo je dosta vremena. Iako su nam rekli da kamere na "Košutnjaku" ne postoje, onda da ne rade, te da nema ni snimaka, to nije tačno. Sa snimka, koji posedujem, jasno se vidi da je Nemanja na bazen došao u 12.43, a Hitna u 13.15. Za pola sata desila se tragedija, koju su tvrdim, mnogi videli. Zato apelujem na te ljude da nam pomognu da saznamo što više o tome šta se i kako sve događalo. Možda bi, da su svi, pogotovo medicinsko osoblje, bili na svojim radnim mestima, moje dete danas bilo živo.

SPASIOCI

Na "Košutnjaku", koji može da primi od 10.000 do 12.000 posetilaca, tog dana je bilo 13 spasilaca, što je nedovoljno za tako veliku gužvu. Ako je Nemanja skočio sa ivice bazena u vodu, kako neki pričaju, zašto niko nije reagovao? Samo jedan od njih je pazio na skakaonicu. Gde su ostali bili i šta su radili? - pita se Igor.

OBDUKCIJA

IAKO još nije zvanično saopšten nalaz obdukcije, Nemanja Subotić je navodno preminuo usled davljenja. Roditelji sumnjaju da je mogao da se udavi, jer je bio dobar plivač i veruju da je, verovatno, u trenutku kada je skočio u bazen, neko drugi skočio na njega, potisnuo ga na dno, zbog čega se on nagutao vode i udavio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)