SUTRA DAN ŽALOSTI U ODŽACIMA: Zastave na pola koplja zbog dečaka koji se udavio u bazenu

LJ. P. / Z. G.

15. 06. 2021. u 11:05

OPŠTINA Odžaci je donela odluku da sreda, 16. jun bude proglašen za Dan žalosti povodom smrti maloletnog B.P. (10) na Olimpijskom bazenu u tom mestu.

СУТРА ДАН ЖАЛОСТИ У ОЏАЦИМА: Заставе на пола копља због дечака који се удавио у базену

Foto: SC Odžaci/Privatna arhiva

U ovoj odluci objavljenoj na sajtu opštine Odžaci, a koju je potpisao predsednik Goran Nikolić, navodi se da će Dan žalosti toga dana biti proglašen na teritoriji opštine Odžaci.

Obdukcijom u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu je, kako nezvanično saznajemo, utvrđeno da je uzrk mališanove smrti – utapanje.

Podsećamo, desetogodišnjak se u nedelju utopio na Olimpijskom bazenu u Odžacima, koji je, inače bio zaključan i nije radio zbog priprema za početak kupališne sezone. Prema dosadašnjim saznanjima, desetogodišnjaka je u bazen navodno gurnuo dve godine mlađi dečak.

NJih dvojica su, kako se pretpostavlja neopaženo ušli u ograđen prostor gde se nalazi bazen, a onda je, navodno osmogodišnjak gurnuo B.P. u vodu.

Beživotno telo B.P. je nađeno u nedelju uveče nešto posle 22 časa, a za njim se tragalo jere je njegov otac policiji prijavio nestanak deteta. Bazen je pokriven video-nadzorom, tako da bi snimci trebalo da pomognu u razotkrivanju onoga šta se dešavalo na bazenu.

U trenutku kada se desila nesreća, čuvar, za koga saznajemo da je gluvonema osoba, na trenutak je bio odsutan.

U Višem javnom tužilaštvu u Somboru koje vodi istragu o ovoj nesreći saznajemo da se utvrđuju sve činjenice i okolnosti povodom nemilog događaja, kako bi se utrvrdilo da li eventualno postoji nečija odgovornost.

Nastradali dečak je po rečima njegovih roditelja i bake i deke, bio neplivač, i plašio se vode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)