IMAO JE STRAŠNE POVREDE PO TELU, NIJE MU BILO SPASA: Detalji tragedije na Pešteru - malog Mensura ubio grom, meštani u šoku

N. Kočović

06. 06. 2021. u 21:02

ČETRNAESTOGODIŠNJI dečak Mensur B. preminuo je u nedelju popodne kada ga je tokom oluje na Pešterskoj visoravni udario grom.

ИМАО ЈЕ СТРАШНЕ ПОВРЕДЕ ПО ТЕЛУ, НИЈЕ МУ БИЛО СПАСА: Детаљи трагедије на Пештеру - малог Менсура убио гром, мештани у шоку

Foto: Privatna arhiva/Depositphotos

Do tragedije je došlo u ataru sela Žitniće, udaljenog dvadesetak kilometara od Sjenice, a dečak je, prema nepotvrđenim informacijama, bio u polju kako bi čuvao stoku.

- Mensur je ranije tokom dana izveo ovce na ispašu, grmelo je i sevalo, a roditelji su se zabrinuli kada nije došao kući kada su ga očekivali. Zvali su ga, a onda i krenuli da ga traže – priča jedan od žitelja Žitnića.

Nepomičnog i teško povređenog Mensura, roditelji su, navodno, pronašli kako leži na livadi, oko 17 časova.

- Koliko je dugo ležao i kada ga je udario grom još uvek niko ne zna. Roditelji su ga odmah stavili u automobil i uputili se ka Domu zdravlja. Imao je strašne povrede po telu i bio je već mrtav, ali su lekari nekoliko puta pokušali da ga reanimiraju. Ipak, nije mu bilo spasa, pa su konstatovali smrt – dodaje on.

Mensur je bio učenik osmog razreda Osnovne škole “DŽevad LJajić” u Dugoj Poljani.

- Svi smo u šoku, bio je predivan dečak, lepo vaspitan. Naš maturant, sad je trebalo da polaže prijemni... Bez reči smo – rekla nam je jedna nastavnica.

Udari groma na Pešterskoj visoravni nisu retkost, ali poslednjih godina nije bilo smrtnih slučajeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)