BRANE SE SA SLOBODE: Trojici policajaca iz Srbobrana, osumnjičenim za zloupotrebu službenog položaja, ukinut pritvor

LJ.P.

07. 05. 2021. u 15:38

TROJICI policajaca iz Srbobrana D.J. (37), M.G. (31) i S.M. (47) osumnjičenima za zloupotrebu službenog položaja, danas je ukinut pritvor i oni će se u daljem postupku braniti sa slobode, saznajemo nezvanično.

БРАНЕ СЕ СА СЛОБОДЕ: Тројици полицајаца из Србобрана, осумњиченим за злоупотребу службеног положаја, укинут притвор

Foto: V. Mitrić

Prema rečima advokata Radomira Munižabe, branioca jednog od osumnjičenih, ova mera koja im je izrečena pre dve nedelje, ukinuta jer je saslušan svedok, tako da je time prestao razlog zbog kojih im je pritvor bio određen.


Prema saopštenju MUP, D.J. se sumnjiči da u martu ove godine, nije postupao po depeši i potragama koje su bile raspisane za jednom osobom, već se sa njom viđao i na taj način joj omogućio izbegavanje odgovornosti.

Takođe, kako se dalje navodi u saopštenju, ovaj policijski službenik je osumnjičen da je u novembru prošle godine, na putu Srbobran – Feketić, zaustavio kamion koji se kretao pravcem gde postoji privremeno ograničenje za tu vrstu vozila. On je, kako se sumnja, od vozača kamiona zahtevao i primio novac čime je vozaču omogućio izbegavanje prekršajne odgovornosti.

M.G. i S.M. se terete da su, u nameri da pribave protivpravnu imovinsku korist, od decembra 2020. do februara 2021. godine, podstreknuti od strane Z.S. omogućili mu da ošteti JVP „Vode Vojvodine“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)