SLOVENAC POBEGAO IZ KUĆNOG PRITVORA: Osumnjičeni za pranje novca prekršio uslovnu kaznu

LJ. P.

23. 04. 2021. u 14:35

SLOVENAČKI državljanin B.V. (27) osumnjičen za pranje novca, i pored upozorenja da će mu u slučaju da prekrši meru kućnog pritvora uz elektronski nadzor biti određen pritvor, on ju je prekršio i pobegao , potvrđeno je „Novostima“ u novosadskom Višem javnom tužilaštvu Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije.

СЛОВЕНАЦ ПОБЕГАО ИЗ КУЋНОГ ПРИТВОРА: Осумњичени за прање новца прекршио условну казну

Foto: Despositphotos

NJemu je posle saslušanja početkom februara bio određen pritvor do 30 dana, ali mu je ta mera pre isteka roka, po odluci sudije za prethodni postupak zamenjena merom zabrane napuštanja stana iz elektronski nadzor sa nanogicom.

- Sudija za prethodni postupak je 19. aprila izvestio postupajućeg tužioca da je okrivljeni 16. aprila pobegao iz kućnog pritvora, tako da su stekli uslovi da mu sud odredi pritvor – navode u VJT Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije.

On je, podsećamo, zadržan 1. februara zajedno sa B.N. (36), takođe slovenačkim državljaninom , po odobrenju javnog tužioca, kada su na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Batrovci držali više od 128.000 evra. Novac je bio sakriven, a sumnja se da potiče od kriminalne delatnosti. Za ovo krivično delo zaprećena je zatvorska kazna od jedne do deset godina i novčana kazna.

Tridesetšestogodišnji B.N. koji je takođe pre isteka 30 dana, na koliko mu je prvobitno bio određen pritvor, pušten i nalazi se u kućnom pritvoru uz elektronski nadzor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)