PRITVOR DO 30 DANA: Saslušana trojica policajaca iz Srbobrana osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja

Lj. P.

23. 04. 2021. u 12:58

TROJICI policajaca iz Srbobrana osumnjičenim za zloupotrebu službenog položaja, posle saslušanja u novosadskom Višem javnom tužilaštvu Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije, sudija za prethodni postupak je odredio pritvor do 30 dana. Njihov sugrađanin Z.S. (31) je pušten da se brani sa slobode.

ПРИТВОР ДО 30 ДАНА: Саслушана тројица полицајаца из Србобрана осумњичена за злоупотребу службеног положаја

Ilustracija policija Foto Depositos

Ova mera izrečena je policajcima D.J. (37), M.G. (31) i S.M. (47) zbog, kako navode u tužilaštvuzbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli da utiču na svedoke. Iako je tužilaštvo, kako navode, tražilo da se policajcu S.M. pritvor odredi i zbog opasnosti da bi u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo, s obzirom na to da je ranije osuđivan, sudija za prethodni postupak je taj pritvorski osnov odbio, te će se tužilaštvo u odnosu na tu odluku žaliti.

Jedan od trojice osumnjičenih policajaca M.G. je, prema rečima njegovog branioca advokata Radomira Munižabe, delimično izneo svoju odbranu.

Prema saopštenju MUP, D.J. se sumnjiči da u martu ove godine, nije postupao po depeši i potragama koje su bile raspisane za jednom osobom, već se sa njom viđao i na taj način joj omogućio izbegavanje odgovornosti.

Takođe, kako se dalje navopdi u saopštenju, ovaj policijski službenik je osumnjičen da je u novembru prošle godine, na putu Srbobran – Feketić, zaustavio kamion koji se kretao pravcem gde postoji privremeno ograničenje za tu vrstu vozila. On je, kako se sumnja, od vozača kamiona zahtevao i primio novac čime je vozaču omogućio izbegavanje prekršajne odgovornosti.

M.G. i S.M. se terete da su, u nameri da pribave protivpravnu imovinsku korist, od decembra 2020. do februara 2021. godine, podstreknuti od strane Z.S. omogućili mu da ošteti JVP „Vode Vojvodine“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)