OŠTETILI EPS DISTRIBUCIJU ZA 1,5 MILIONA DINARA? Velika akcija policije - Uhapšene dve osobe zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja

Novosti online

20. 04. 2021. u 15:35

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Kraljevu, Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije, uhapsili su dve osobe, dok će protiv jedne biti podneta krivična prijava, zbog sumnje da su malverzacijama oštetili „EPS distribuciju“ za 1.525.571 dinara.

ОШТЕТИЛИ ЕПС ДИСТРИБУЦИЈУ ЗА 1,5 МИЛИОНА ДИНАРА? Велика акција полиције - Ухапшене две особе због сумње на злоупотребу службеног положаја

Foto: Depozit

Uhapšeni su S. R. (1985) i DŽ. S. (1969), zaposleni u „EPS distribucija“ doo, Pogon u Prijepolju, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

Policijski službenici će protiv pedesettrogodišnjeg muškarca, rukovodioca pogona „EPS distribucija“, Pogon u Prijepolju, podneti krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da S. R. i DŽ. S., u oktobru 2017. godine, prilikom kontrole potrošnje električne energije jednog privrednog društva nisu sačinili zapisnik o neovlašćenoj potrošnji električne energije čime su postupili suprotno zakonu.

Takođe, pedesettrogodišnji muškarac se tereti da tada nije izdao nalog da se navedeno privredno društvo isključi sa distributivnog elektroenergetskog sistema, niti da im se uruči obračun neovlašćene potrošnje.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)