INCIDENT U ČAČANSKOJ BOLNICI: Nezadovoljni pacijent vikao na sestre i razbijao po hodniku

V. ILIĆ

05. 04. 2021. u 13:59

U ČAČANSKOJ bolnici proteklog vikenda došlo je do ozbiljnog incidenta kada je nezadovoljni pacijent vikao na sestre, polupao i razbio staklo u ulaznom holu te ustanove.

ИНЦИДЕНТ У ЧАЧАНСКОЈ БОЛНИЦИ: Незадовољни пацијент викао на сестре и разбијао по ходнику

Foto: V. I.

Odmah je o ovom slučaju obaveštena policija, koja je saslušala aktera ovog nemilog događaja, kao i svedoke.

Prema našim saznanjima, pacijent se javio na pregled na odeljenje hirurgije, a kada mu je rečeno da mora da ispoštuje proceduru i najpre se javi u urgentnu jedinicu, on je počeo da viče na prisutne medicinske sestre, da im preti i da ih psuje. Nakon toga otišao je do info pulta, razlupao ga, a potom i razbio staklo u toj prostoriji. Nasilnik je potom otišao sa lica mesta, a zaposleni u bolnici pozvali su policiju.

Hirurg Opšte bolnice u Čačku i pomoćnik direktora te ustanove dr Dejan Dabić kaže da je to bilo veoma neprijatno i stresno iskustvo za sve medicinske radnike koji su se u tom trenutku našli na meti verbalnih napada ovog građanina. Ističe da ovo nije izolovan slučaj i da su incidenti ove vrste sve učestaliji.

Molim naše sugrađane i pacijente da imaju razumevanje. Niko nije otišao nepregledan ili da mu nije pružena odgovarajuća zdravstvena zaštita. Sigurno da ima propusta i sa naše strane. Svi smo na ivici živaca i zato molim sugrađane i pacijente da imaju malo strpljenja. Bio sam prisutan u bolnici u tom trenutku i zaista je bilo mučno i nije bilo prijatno, pokvari vam dan. Te žene koje su direktno bile izložene tom maltretiranju morale su da odu kući, jer nisu bile sposobne da više obavljaju svoj posao – kazao je dr Dejan Dabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!