UHAPŠEN SLUŽBENIK VOJSKE: Manipulisao javnim nabavkama

S. J. M.

14. 06. 2024. u 15:07

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u saradnji sa Vojnom policijom Vojske Srbije lišilo je slobode 13. juna 2024. godine Nebojšu B. (52) zbog sumnje da je izvršio tri krivična dela Zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju.

УХАПШЕН СЛУЖБЕНИК ВОЈСКЕ: Манипулисао јавним набавкама

FOTO: Novosti

Sumnja se da je Nebojša B., u svojstvu službenog vojnog lica zaposlenog u Vojnoj pošti Batajnica, kao zamenik realizatora za sprovođenje javnih nabavki krivična dela izvršio u periodu od 17. jula 2023. godine do 30. oktobra 2023. godine.

On je, kako se sumnja, iskoristio svoj službeni položaj i pribavio korist za tri privredna društva i to jednom privrednom društvu u vidu zaključenja pravnog posla suprotno Zakonu o javnim nabavkama, a za druga dva privredna društva u vidu neopravdanog dovođenja u povoljniji položaj i isključivanja konkurencije radi obezbeđivanja pravnog posla.

Osumnjičeni Nebojša B. je danas saslušan u tužilaštvu, gde je negirao izvršenje krivičnih dela.

Tužilaštvo je nakon saslušanja sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Dronom ubijen Ivan Šaljnev