ADVOKAT BRAĆE PANIĆ Zdravko Đukanović: Izneće odbranu, neće ćutati, sutra su kod sudije oko pritvora

S. J. M.

24. 05. 2024. u 13:45

UROŠ i Miloš Panić sutra će se izjasniti na okolnosti pritvora kod sudije za prethodni postupak u Višem sudu u Beogradu, a jedan dan naredne nedelje će biti saslušani u tužilaštvu.

АДВОКАТ БРАЋЕ ПАНИЋ Здравко Ђукановић: Изнеће одбрану, неће ћутати, сутра су код судије око притвора

Foto: instagram

Ovo je za "Novosti" rekao njihov branilac Zdravko Đukanović.

Braća su jutros uhapšena na beogradskom aerodromu, kada su avionom stigli iz Crne Gore, jer se sumnjiče za trgovinu ljudima i organizovanje prostitucije. Automatski su prosleđeni u pritvor u Centralni zatvor u Beogradu.

Njihov branilac Đukanović kaže nam da se neće braniti ćutanjem, već će izneti odbranu u tužilaštvu.

- Izjasniće se na sve navode za koje ih sumnjiče - kaže nam Đukanović. - Dokazaćemo da nisu odgovorini za sva ta krivična dela. Protiv njih ne postoje nikakvi materijalni dokazi. Oni su njihove stanove, koji se vode na oca, iznajmljivali firmi za masažu, koja je uredno registrovana u APR-u.

Advokat Đukanović nam navodi da braća nisu ranije došla, iako su znala da ih traže pravosudni organi, jer je stav odbrane bio da oni ne budu taoci u ovom postupku. Kako nam je rekao, oni do sada nisu osuđivani.

Uroš i Miloš Panić se sumnjiče da su navodili, podsticali i organizovali predaju devojaka drugim osobama radi prostitucije, tako što su na različitim internet stranicama objavili oglas da mlade i zgodne maserke pružaju usluge senzualne masaže za muškarce. Za jednu od tih žena, koja je samohrana majka sumnja se da je potencijalna žrtva trgovine ljudima.

U proteklom periodu ove žene su saslušane u Višem tužilaštvu i kako saznajemo tvrdile su da nisu pružale seksualne usluge, već samo masažu. Čak su i neki ispitani klijenti navodno rekli da su bili veoma zadovoljni masažom i da nije bilo nikakvih seksualnih odnosa.

Osim Panića za učestvovanje u organizovanju prostitucije sumnjiče se i njihov prijatelj Vuk Stankvić, osumnjičen da je kačio oglase za masažu na društvenim mrežama i Urošev kum Ivan Zajelac, koji se nalaze u pritvoru. On i su uhapšeni u februaru, kada su i pretreseni stanovi Panića. Braća su pre toga napustila Srbiju i jedno vreme bila u Hrvatskoj, a onda u Crnoj Gori. Tu je početkom maja policija u Budvi privela Uroša Panića, jer nije prijavio boravak, zadržali su ga nekoliko sati u stanici i pustili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!