POGINUO VOZAČ AUTOBUSA, POVREĐENO 18 PUTNIKA: Evo kako se u Tužilaštvu branio kamiondžija osumnjičen za jezivu nesreću kod Obrenovca

S. J. M.

23. 05. 2024. u 13:21

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je Milan Jovanović (45) zbog postojanja osnova sumnje da je kao vozač kamiona, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, 21. maja 2024. godine na Obrenovačkom putu izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, usled čega je smrtno stradao vozač autobusa Momčilo Radosavljević (56), a 18 putnika zadobilo lake telesne povrede.

ПОГИНУО ВОЗАЧ АУТОБУСА, ПОВРЕЂЕНО 18 ПУТНИКА: Ево како се у Тужилаштву бранио камионџија осумњичен за језиву несрећу код Обреновца

Foto: Printskrin

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, a tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da mu odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i zbog uznemirenja javnosti.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, postoje osnovi sumnje da je Jovanović 21. maja oko 10 časova, pod dejstvom psihoaktivnih supstanci – amfetamina, upravljao teretnim motornim vozilom ulicom Braće Joksića, iz smera Uba ka Obrenovcu.

On se, kako se sumnja, kod mesta Stubline isključio iz saobraćaja, zaustavljajući vozilo na šljunkanu površinu, a nakon toga prilikom uključenja u saobraćaj, nije propustio vozilo koje se kretalo putem, pa je prednjim desnim uglom vozila kojim je upravljao udario u prednji levi ugao autobusa koji se kretao u istom smeru, a kojim je upravljao vozač Radosavljević.

Usled toga vozač autobusa je zadobio teške telesne povrede opasne po život usled kojih je preminuo na licu mesta, dok je 18 putnika iz autobusa zadobilo lake telesne povrede.

Sumnja se da je Milan Jovanović bio svestan da preduzimanjem opisanih radnji može nastupiti smrtna posledica i lake telesne povrede, ali je olako držao da do toga neće doći ili da će to moći da spreči, a kojom prilikom je bio sposoban da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima, a bio je svestan da je njegovo delo zabranjeno.

Za krivično delo koje mu se stavlja na teret, teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, zaprećena je kazna zatvora od 2 do 12 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRINCEZA ANA JE U BOLNICI: Oglasila se Bakingemska palata