U STANICI FIZIČKI NASRNUO NA TROJICU POLICAJACA: Nasilnik ide na psihijatriju

J.D.Lj.

20. 03. 2024. u 12:07

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je danas podnelo nadležnom sudu predlog za izricanje mere obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi prema P.J. (34), zbog sumnje da je izvršio napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

У СТАНИЦИ ФИЗИЧКИ НАСРНУО НА ТРОЈИЦУ ПОЛИЦАЈАЦА: Насилник иде на психијатрију

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

On je 17. januara u službenim prostorijama PS Novi Beograd stanju neuračunljivosti zbog postojanja duševne bolesti vrste bipolarne afektne psihoze sa akutnom kliničkom slikom manične epizode, napao službena lica u vršenju poslova javne bezbednosti tako što je jednog od policijskih službenika udario u potiljačni deo glave, drugog laktom u predelu vrata, a trećeg odgurnuo. Nakon toga, nasilnik je savladan i odveden u prostorije za zadržavanje.

S obzirom na nalaz i mišljenje komisije stalnih sudskih veštaka neuropsihijatrijske struke iz kog proizilazi da postoji ozbiljna opasnost da P.J. izvrši slično i teže krivično delo, te da je indikovano da mu se izrekne mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja odgovarajuće zdravstvene ustanovi Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je da sud okrivljenom izrekne meru bezbednosti obavezno psihijatrijsko lečenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi iz odredbe člana 81 Krivičnog zakonika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!