KRAGUJEVČANI SASLUŠANI ZBOG HEROINA: U Beograd dovezli pet kilograma droge

S. J. M.

18. 03. 2024. u 13:55

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv dvojice Kragujevčana Ivana S. (50) i Đorđa Đ. (51) zbog sumnje da su neovlašćeno radi dalje prodaje prenosili skoro pet kilograma opojne droge heroin.

КРАГУЈЕВЧАНИ САСЛУШАНИ ЗБОГ ХЕРОИНА: У Београд довезли пет килограма дроге

FOTO: Arhiva novosti

Oni su se na saslušanju branili ćutanjem, pa je predloženo da im se odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo, pošto su obojica višetruko osuđivani.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, 14. marta 2024. godine Đorđe Đ. je vozio automobil u kojem se nalazila droga, dok se Ivan S. nalazio na mestu suvozača, krećući se iz pravca Kraljevo-Kragujevac-Batočina auto-putem ka Beogradu.

Nakon što su se zaustavili na parkingu isključenja sa auto-puta, Đorđe Đ. je izašao iz vozila, noseći hirurške rukavice na rukama, pa je iz specijalno izrađenog otvora u predelu zadnje tablice koja se otvara, izvadio 10 paketa u kojima se nalazio heroin u smeši sa kofeinom i paracetamolom ukupne mase 4.953,88 grama.

Pakete je prebacio u veću pvc kesu koju je ubacio u gepek, što je sve uočeno od strane policijskih službenika.

Drogu i 1.850 evra, novac koji je pronađen kod Ivana S. policijski službenici su uz povrdu privremeno oduzeli od osumnjičenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!