NOVAC, ZLATO, AUTOMOBILI, ELEKTRONIKA: Pogledajte šta je sve policija zaplenila prilikom hapšenja 11 osumnjičenih za krađu kola iz EU (FOTO)

Novosti online

10. 01. 2024. u 23:31

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su 11 članova organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prevara, prikrivanje, falsifikovanje isprava, posebni slučajevi falsifikovanja isprava i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

НОВАЦ, ЗЛАТО, АУТОМОБИЛИ, ЕЛЕКТРОНИКА: Погледајте шта је све полиција запленила приликом хапшења 11 осумњичених за крађу кола из ЕУ (ФОТО)

Foto: MUP

Policija je na području Beograda, Šapca, Novog Sada i Sremske Mitrovice uhapsila M. T. (1986), B. T. (1982), za koje se sumnja da su organizatori ove organizovane kriminalne grupe kao i članove B. T. (1983), H. T. (1993), R. T. (1958), B. I. (1991), D. J. (1956), D. M. (1995), R. K. (1984), S. Đ. (1991) i I. S. (1968), dok će krivičnom prijavom biti obuhvaćeno još 14 osoba za koje se sumnja da su učestvovale u izvršenju pojedinačnih navedenih krivičnih dela.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe se sumnjiče da su u periodu od 2020. do 2024. godine vozila novije proizvodnje i visoke klase ukradenih u zemljama Evropske unije dovozili u Srbiju, i u prethodno obezbeđenim garažama i auto-servisima prepravljali brojeve šasija i motora, nakon čega su ih sa falsifikovanom dokumentacijom, za znatno veću sumu novca, prodavali kao regularna vozila u Srbiji i zemljama EU.

Na ovaj način su sebi pribavili višemilionsku protivvpravnu imovinsku korist koju su delili shodno ulogama u ovoj organizovanoj kriminalnoj grupi.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje su koristili osumnjičeni pronađeno je više automobila, auto-delova i elektronskih urađaja za startovanje i krađu luksuznih vozila, kao i više stotina hiljada evra i veća količina zlatnog nakita. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu. Policija nastavlja rad na ovom slučaju, dodaje se.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)