TRUDNA KNJIGOVOĐA VARALA KLIJENTE? Osumnjičena da je za 11 meseci uzela više od 300 miliona dinara

S. J. M.

16. 12. 2023. u 21:38

Pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušana je Sanja D. osumnjičena za privredne prevare i pranje novca, kao i još 18 osumnjičenih za pranje novca proisteklog iz kriminalne delatnosti.

ТРУДНА КЊИГОВОЂА ВАРАЛА КЛИЈЕНТЕ? Осумњичена да је за 11 месеци узела више од 300 милиона динара

Foto Shutterstock

Naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćene su 23 osobe, od kojih se za još četiri traga.

Saslušani su još i Sanjin muž Milan D. (37) zvani Bombonica, F. R. (21), S. M. (32), P. R. (40), Z. F. (21), Đ. R. (35), M. Đ. (39), N. K. (19), D. J. (46), Z. R. (21), M. M. (47), E. D. (48), D. Ž. (49), E. R. (67), Lj. Đ. (36), G. M. (61), S. M. (44), M. M. (19).

Osim troje osumnjičenih koji su se na saslušanju branili ćutanjem, svi ostali su izneli odbranu. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da Milanu D. odredi pritvor, a Sanji D., koja je u osmom mesecu trudnoće i D.Ž. kućni pritvor.

Svim osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo pranje novca, a Sanji D. i krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti.

Sumnja se da je Sanja D, kao zaposlena u jednoj knjigovodstvenoj agenciji iz Beograda, od 4. januara do 25. novembra ove godine, kreirala naloge za elektronsko plaćanje i prikazivanjem lažnih činjenica, dovela u zabludu zaposlene u više privrednih društava iz Beograda da su platili dobavljače, poreske obaveze i obaveze za druge javne prihode, dok su oštećeni taj novac, zapravo, uplaćivali na njene lične i račune ostalih osumnjičenih. Ona je, kako se sumnja, na taj način za sebe i ostale osumnjičene pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 304.479.479 dinara.

Svi osumnjičeni su potom, kako se sumnja, taj novac koristili za lične potrebe, iako su znali da potiče iz kriminalne delatnosti.

Kako nezvanično saznajemo, Milan D. je do sada osam puta osuđivan zbog više krivičnih dela za drogu, oružje, napada na policiju... 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)