IZA DOJAVA O BOMBAMA STOJI MEĐUNARODNA MREŽA: Evo šta je nađeno kod jednog od uhapšenih u Srbiji

Novosti onlajn

15. 12. 2023. u 19:34

U VELIKOJ akciji Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužilaštva za visokotehnološki kriminal su uhapšena trojica muškaraca, P. D. (23) iz Odžaka, kao i J. M. (27) i T. Č. (42) iz okoline Zrenjanina, dok je policija u Češkoj privela maloletnika od 15 godina zbog dojava o lažnim bombama u školama i drugim institucijama u Srbiji.

ИЗА ДОЈАВА О БОМБАМА СТОЈИ МЕЂУНАРОДНА МРЕЖА: Ево шта је нађено код једног од ухапшених у Србији

Foto: MUP

Pripadnici UKP upali su u toku noći uz povike: "Policija, ruke na leđa!" i sumnjičene zatekli u krevetu.

Uhapšeni su deo mnogo šire grupe i iza dojava o bombama stoji razgranata mreža koja obuhvata više zemalja, a policija utvrđuje da li je motiv finansijska korist ili destabilizacija i širenje straha među stanovništvom u Srbiji.

Opsežnom međunarodnom istragom biće ustanovljeno ko je sve upleten i šta im je tačno bila namera.

Takođe, tinejdžer iz Češke je intenzivno održavao kontakt sa ostalima iz te grupacije, a teškoće u njihovom razotkrivanju predstavljalo je to što su komunikaciju vršili preko servera za video igrice.

Kod jednog od uhapšenih u Srbiji pronađen je kripto-novčanik sa finasijskim transakcijama ka drugim članovima ove zavere prema Srbiji, odnosno on je bio zadužen za isplatu.

Jedan od privedenih na teritoriji Srbije je već osuđivan za prevaru u Evropskoj uniji.

BONUS VIDEO: Evakuacija zgrada Skupštine Crne Gore zbog dojave o bombi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!