VJT DEMANTOVALO PISANJE PORTALA "NOVA": U tabloidnom maniru iznet niz novih laži o istrazi protiv Jelene Jovanović

Novosti online

07. 12. 2023. u 15:21

ZARAD tačnog informisanja javnosti Više javno tužilaštvo u Beogradu ukazuje da nisu tačni navodi teksta "Istraga protiv supruge Čede Jovanovića godinu dana u "fioci" Višeg tužilaštva", koji je danas objavila Nova.

ВЈТ ДЕМАНТОВАЛО ПИСАЊЕ ПОРТАЛА НОВА: У таблоидном маниру изнет низ нових лажи о истрази против Јелене Јовановић

Foto: Z. Jovanović

Naime, protiv Jelene Jovanović u toku je istraga, koja je pokrenuta naredbom o sprovođenju istrage 29. septembra 2020. godine zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica u produženom trajanju, a po kojoj je osumnjičena saslušana u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu 22. 10. 2020. godine, nakon čega su usledile dalje dokazne radnje.

Naredbom o proširenju istrage 9. septembra 2022. godine istraga je proširena zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica.

Po naredbi za proširenje osumnjičenoj su upućena tri poziva za saslušanje, od čega dva preko policije, a potom je izdato još pet naredbi za dovođenje okrivljene u prostorije tužilaštva radi saslušanja.

Osumnjičena je po naredbi za dovođenje pristupila u tužilaštvo 30. novembra 2023. godine, kada je navela da je njen novi angažovani branilac, advokat Sead Spahović, sprečen da pristupi na to saslušanje, zbog čega je saslušanje odloženo za 11. decembar 2023. godine.

Protiv Jelene Jovanović u toku je i više drugih predistražnih postupaka, u kojima se postupa prikupljanjem neophodnih podataka i vrši forenzička analiza.

Napominjemo da, iako je juče novinar Nove I. M. uputio pitanja tužilaštvu u vezi sa postupcima protiv Jovanovićeve, isti, kao i mnogo puta do sada, nije sačekao odgovor tužilaštva, već je brže bolje, u njemu svojstvenom, tabloidnom maniru, izneo niz novih laži na račun rada VJT u Beogradu i glavnog javnog tužioca Nenada Stefanovića.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu