PEVAČ POGINUO PRE GODINU DANA, A SADA SE OTVARA NOVA ISTRAGA: "Novosti" saznaju - Slučaj preuzelo Više javno tužilaštvo

S.BABOVIĆ

20. 10. 2023. u 10:09

VIŠE javno tužilaštvo u Kruševcu donela je naredbu o sprovođenju istrage u slučaju pogibije Zlatka Živadinovića (41) iz Mačkovca avgusta prošle godine, saznaju „Novosti“.

ПЕВАЧ ПОГИНУО ПРЕ ГОДИНУ ДАНА, А САДА СЕ ОТВАРА НОВА ИСТРАГА: Новости сазнају - Случај преузело Више јавно тужилаштво

Foto: Facebook, S. Babović

Tragedija se dogodila u Vidovdanskoj ulici u samom centru Kruševca, kada je u popularnog lokalnog pevača udarilo putničko vozilo za čijim je volanom bila K. T. (27). Tog 14. oktobra zbrinut je u Opštoj bolnici u Kruševcu, ali je zbog težine povreda trasnprotovan za UKC Niš.

Uprkos svim naporima lekara, podlegao je povredama sedam dana kasnije. Policija se oglasila tada saopštenjem da su pripadnici kriminalističke policije uhapsili osumnjičenu za ovu saobraćajnu nesreću, kao i da joj je određena mera zadržavanja po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva.

Nadležnost tužilaštva se u međuvremenu promenila. Ovog oktobra, prema saznanjima „Novosti“, Više javno tužilaštvo otvorilo je istragu.

- Naredba o sprovođenju istrage protiv K. T. doneta je zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja - navodi za „Novosti“ dr Bratislav Petrović, glavni javni tužilac. - U toku je postupak izvođenja dokaznih radnji.

Neutešna porodica i brojni prijatelji dali su ovog avgusta nastradalom pevaču godišnji pomen, a na društvenim mrežama kružili su brojni snimci sa Zlatkovih nastupa, uz poruke da nikada neće biti zaboravljeni njegov glas i njegova dobrota.

- Ne znam nikoga ko bi o Zlatku mogao da kaže bilo šta loše, bio je divan i pevao je tako... – ispričala je „Novostima“ odmah posle tragedije neutešna majka Olgica.

Zlatka su u Mačkovcu svi znali kao vrlo brižnog prijatelja i komšiju, posvećenog ćerkama. Pre kobnog udesa imao je i jednu saobraćajnu nezgodu zbog koje se kretao uz pomoć štake i vozio taksijem. 

BONUS VIDEO: NESREĆA U SMEDEREVU - Sudar automobila i motocikla

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?