NAČELNIK POLICIJSKE UPRAVE U KRUŠEVCU:Rasvetljavanje i hapšenje osumnjičenog za teško ubistvo merilo se minutima (FOTO/ VIDEO)

S.BABOVIĆ

11. 10. 2023. u 17:37

DVA teška ubistva, koja su se ove godine dogodila na teritoriji Policijske uprave Kruševac, rasvetljena su efikasnim i brzim radom pripadnika policije, a hapšenje osumnjičenog u slučaju ubistva 4. oktobra merilo se minutima, navodi pukovnik Ivan Milenković, načelnik Policijske uprave u ovom gradu.

НАЧЕЛНИК ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ У КРУШЕВЦУ:Расветљавање и хапшење осумњиченог за тешко убиство мерило се минутима (ФОТО/ ВИДЕО)

Foto:S.Babović

Kako su „Novosti“ pisale, za ubistvo Radmile J.(51) iz Jagodine 9.maja u Ćićevcu nedavno je podignuta optužnica protiv jednog od trojice prvobitno osumnjičene obraće, D. Đ.(66), dok je B.M.(34) osumnjičen za ubistvo Ivana K.(41) u Kruševcu, trenutno u pritvoru, nakon što se na saslušanju pred Višim javnim tužilaštvom branio ćutanjem.

- Brzom akcijom rasvetljavanja i lišavanja slobode osumnjičenog za ubistvo 4. oktobra, uspeli smo da sprečimo izvršioca da eventualno još nekoga povredi – predočava pukovnik Ivan Milenković,načelnik PU Kruševac. - Prilikom hapšenja, kod sebe je imao nož, a na mestu, gde je lišen slobode, ispred ugostiteljskog objekta bilo je građana. Otklonjena je svaka dalja opasnost po sve prisutne.

Prema operativnim podacima policije, lokal gde se dogodilo ubistvo do sada nije bio prijavljivan kao mesto remećenja javnog reda i mira, kako su i „Novosti“ ranije objavile. Milenković napominje da saznanja kojima je raspolagala policija ukazuju da je reč o mirnom i bezbednom lokalu, ali da će izvesno, policija u koordinaciji sa inspekcijskim službama intenzivno kontrolisati ugostiteljske objekte u gradu.

Posebna pažnja, dodaje načelnik kruševačke policije, obratiće se i na prijave građana u vezi sa okupljanjem na javnim mestima i igralištima u određenim zonama grada u noćnim satima, kako bi se predupredilo remećenja javnog reda i mira.

Milenković generalno stanje bezbednosti u Kruševcu ocenjuje kao povoljno, dodajući, između ostalog, da je u periodu januar-septembar ove godine zabeleženo 219 krađa, odnosno 10 manje u odnosu na isti period prošle godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

- Rasvetljeno je 77 % tih krivičnih dela, dok procenat rasvetljavanja drugih krivičnih dela protiv imovine premašuje 64 % - rekao je pukovnik Ivan Milenković na konferenciji za medije, iznoseći i da je otkriveno 25 posto više krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminaliteta (ove 70, a prošle godine - 50 krivičnih dela), kao i da se pozitivni rezultati beleže i u rešavanju slučajeva ekološkog kriminaliteta.

UDESI ČESTI, RADI SE NA PREVENCIJI

17 lica izgubilo je život u 15 saobraćajnih nesreća, koje su se od januara do septembra dogodile na području Rasinskog okruga.U istom periodu prošle godine poginulo je 14 osoba i to u 13 teških udesa. Registrovano je 21.405 prekršaja, najviše za neprekoračenje brzine kretanja(7.770). Kontrole su rigoriznije, a osim represivnih, predočava načelnik Ivan Milenković, nastaviće se sa preventivnim aktivnostima, kako bi se pobošljala bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)