I TATIN SIN "UPRSKAO" KOKAIN: Uhapšeni Aleksandar Nešić u Brazilu, nastavio poslove s drogom Gorana Nešića

J.D.Lj.

08. 10. 2023. u 18:19

VEST da je u Brazilu uhapšen Srbin Aleksandar Nešić, sin poznatog narko-dilera Gorana Nešića Cige, nimalo nije iznenadila ovdašnju javnost.

И ТАТИН СИН УПРСКАО КОКАИН: Ухапшени Александар Нешић у Бразилу, наставио  послове с дрогом Горана Нешића

Foto: Printskrin

Naime, Goran Nešić je pre pet godina uhapšen, a potom uz jake mere bezbednosti i u najvećoj tajnosti, prebačen u požarevačku "Zabelu", gde treba da odsluži osam godina robije na koliko ga je sud u Pirotu osudio, pre 11 godina, zbog šverca 24,5 kilograma heroina iz Bugarske. 

Da je krenuo očevim stopama sada je dokazao i njegov sin Aleksandar Nešić, koji slovi za jednog od najvećih evropskih trgovaca drogom. 

On je, podsetimo, uhapšen zajedno sa još 15 osoba, u Brazilu. 

"Tatin" sin, lokalizovan je i nađen u Sao Paulu, odakle je navodno, pregovarao i poslovao oko izvoza kokaina preko luke Santos. 

Prema navodima brazilskih medija, Aleksandar Nešić upravo je bio taj koji je nasledivši očeve poslove, pregovarao sa kriminalnom organizacijom Primeiro Comando da Capital o slanju kokaina u Evropu, gde su drogu preuzimale italijanske mafije iz regiona Ndrangeta i Kalabrije i dalje prosleđivale na Istok. 

Tako je, podsetimo, na brazilskom ribarskom brodu u Africi pronađeno i zaplenjeno preko pet tona kokaina, a onda je usledila još jedna zaplena od dve tone u međunarodnim vodama. 

Pomenuti kokain, kako je utvrđeno, slali su Srbi koji rade poslove s drogom, a narkotike su od njih preuzimali ribari u Gvaruži. I, upravo Aleksandar Nešić, navodno je bio organizator celog posla. Kako se sumnja, nastavio je očevim stopama, te je kao ključni čovek tamošnjih narko-kartela, od kojih je kupovao drogu, njome kao i otac, nastavio da snabdeva srpske i crnogorske klanove. 

ŠARIĆ I DALjE KOMANDUJE?

Brazilski mediji su, odmah nakon "pada" ove kriminalne grupe, obelodanili da je sina i oca u Brazil poslao Darko Šarić, koji, navodno, i dalje komanduje poslovima s drogom, iako se nalazi u pritvoru! 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu