BRANILI SE ĆUTANJEM: Tužilaštvo predložilo pritvor za četvoricu osumnjičenih za pucnjacu u Futogu u kojoj su ubijena dvojica mladića

Lj.P.

27. 08. 2023. u 09:13

ČETVORICA osumnjičenih za pucnjavu u Futogu u noći između četvrtka i petka, kada su ubijeni Nikola Š. (19) i Miloš M. (20), privedeni su sinoć na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, koje je sudu predložilo da im se odredi pritvor .Za teško ubistvo sumnjiči se N.L. (23), dok se ostaloj trojici O.R., D.D. i B.G. na teret stavlja saizvršilaštvo.

БРАНИЛИ СЕ ЋУТАЊЕМ: Тужилаштво предложило притвор за четворицу   осумњичених за пуцњацу у Футогу у којој су убијена двојица младића

FOTO:Lj.P.

Sva četvorica osumnjičenih, kako saznajemo, pred tužiocem su se branili ćutanjem, odnosno, iskoristili su pravo da ne iznose odbranu. A pritvor je predložen da boravkom na slobodi ne bi mogli da utiču na svedoke, da ne bi ponovili krivično delo, ali i zbog uznemirenja javnosti.

Dvojica mladića iz Futoga, ubijeni su u noći između 24. i 25. avgusta u Fruškogorskoj ulici u tom mestu, odmah iza ponoći. Nikola je preminuo na licu mesta od posledica ranjavanja, dok je Miloš M. Iako ranjen pokušao da pobegne preko obližnjeg drvenog mostića, i nađen je nešto pre jedan sat posle ponoći. On je prevezen u Urgentni centar KCV, ali je, nažalost, ubrzo podlegao povredama.

Novosadska policija je posle svega nekoliko sati pronašla i uhapsila četvoricu. Osumnjičeni N.L. je prema nezvaničnim informacijama, inspektorima navodno rekao da se plašio da će ga ubiti, jer su mu, kako je rekao, pretili da će ga iseći mačetom i baciti u Dunav, i da je navodno, zbog toga odlučio da ih upuca.

Inspektori, kako saznajemo, proveeravaju i istražuju da li su sada pokojni mladići upućivali, ili mu je neko preko njih, upućivao bilo kakve pretnje.

Kako saznajemo, dve grupe mladića, sastale su te večeri u fruškogorskoj ulici da bi, navodno raspravili neke nesporazume, a eventualni motiv sukoba, moga bi da bude sukob unutar jedne navijačke grupe. Četvorica osumnjičenih su, prema nezvaničnim saznanjima, tu došla crnim automobilom, gde su ova dvojica već bili, pa se ne isključuje mogućnost da je ranije bilo dogovoreno da se nađu na tom mestu.

- Ova četvorica su izašla iz kola, prišli su ovoj dvojici i među njima je započeo razgovor – saznajemo nezvanično. - U jednom momentu, jedan od njih, vadi pištolj i puca, posle čega odlaze odatle. I na snimku sa video nadzora na jednom obližnjem objektu, vidi se da dve grupe mladića međusobno razgovaraju i da, zatim, jedan od četvorice osumnjičenih vadi pištolj i puca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)