OSAMNAESTOGODIŠNJAKU IZ VRŠCA PRITVOR DO 30 DANA: Teško ranio drugara pucnjem iz pištolja, iza rešetaka da ne bi uticao na svedoke

23. 08. 2023. u 16:29

VRŠČANIN D. Ž. (18), koji je u ponedeljak oko 20.30 časova u kući svog prijatelja u Vršcu hicem iz pištolja teško ranio maloletnog V. Z. (16), saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu.

ОСАМНАЕСТОГОДИШЊАКУ ИЗ ВРШЦА ПРИТВОР ДО 30 ДАНА: Тешко ранио другара пуцњем из пиштоља, иза решетака да не би утицао на сведоке

Foto: J.J.B.

Kako „Novosti“ saznaju, tužilaštvo je nakon njegovog iznošenja odbrane predložilo Višem sudu u Pančevu da mu se odredi pritvor do 30 dana, zbog postajanja osobitih okolnosti, koje ukazuju na to da će ometati postupak istrage uticajem na svedoke.

Tužilaštvo će u daljem toku istrage ispitati svedoke događaja i obaviti potrebna veštačenja.

Podsetimo, ovaj incident se dogodio u ponedeljak u kući 47-godišnjeg policajca u Vršcu, u trenutku kada on i njegova supruga nisu bili kod kuće. Njihov 20 godina star sin je bio sam sa društvom.

Kobni hitac, koji je najverovatnije kao rikošet pogodio V. Z. u predelu lobanje, D. Ž. je ispalio iz službenog pištolja policajca, koji nije bio bezbedno odložen.

Prema nezvaničnim informacijama, on ga je sam, mimo znanja policajčevog sina, uzeo iz ormara i u nesmotrenoj „igri“ ispalio metak.

Maloletni V. Z. je iste večeri operisan u Urgentnom centru u Beogradu i nije u životnoj opasnosti.

Policija će protiv policajca podneti krivičnu prijavu zbog izazivanja opšte opasnosti, jer nije na propisan način odložio svoje službeno oružje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima