PRETIO DA ĆE UBITI DEVOJKU, PA SEBE: Mladiću (20) koji je ocu policajcu ukrao puštolj određen pritvor do 30 dana (FOTO)

Lj.P.

15. 08. 2023. u 19:52

SUDIJA za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu, danas je posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu, odredio je pritvor do 30 dana dvadesetogodišnjem D.Ž., osumnjičenom da je u nedelju upućivao pretnje bivšoj devojci da će ubiti nju, pa sebe.

ПРЕТИО ДА ЋЕ УБИТИ ДЕВОЈКУ, ПА СЕБЕ: Младићу (20) који је оцу полицајцу украо пуштољ одређен притвор до 30 дана (ФОТО)

FOTO: Lj.P.

On se tereti za tri krivična dela: nedozvoljeno oružje, krađu i ugrožavanje sigurnosti.

Ova mera je zrečena jer postoje  okolnosti koje ukazuju da bi mogao pobeći, da bi mogao ometati postupak uticajem na svedoke i zbog toga što postoje okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo.

Dvadesetogodišnjak je, podsećamo, uhapšen 13. avgusta, jer je iz jednost stana uputio pretnje nekadašnjoj devojci, ali je brzom i efikasnom akcijom, pripadnika MUP, UKP, Službe za suzbijanje kriminala, Specijalne antiterorističke jedinice, Pregovaračkog tima i PU Novi Sad uhapšen, i priveden  na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Mladić je, kako nezvanično saznajemo, iz porodične kuće u Tovariševu, od oca koji je policajac, ukrao službeni pištolj sa municijom, opasač sa lisicama i kolima se odvezao u Novi Sad, a otac je to odmah prijavio. Osumnjičeni je zatim otišao u iznajmljeni sta, odakle je uputio pretnje  smrću dvadesetjednogodišnjoj devojci, kao i da će pucati na policiju ako pokušaju da ga uhapse.

Policija je čim je obaveštena o pretnjama, devojku i njenu porodicu su sklonili na bezbedno mesto, a osumnjičenog D.Ž. su brzo locirali u jednom stanu u Šafarikovoj ulici, razoružali i uhapsili.

U ovoj akciji, srećom, niko nije bio povređen, a kod osumnjičenog mladića, kako nezvanično saznajemo, pronađen je pištolj, nešto marihuane i vozilo.

BONUS VIDEO - AUTOBUS UDARIO ŽENU I DETE: Teška nesreća na Labudovom brdu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)