NOVO ROČIŠTE 14. AVGUSTA: Sudski spisi ponovi odložili suđenje Kantaru

Јелена Стојковић
Jelena Stojković

02. 08. 2023. u 18:00

U OSNOVNOM sudu u Vranju odloženo suđenje Dejanu Nikoliću Kantaru, kojem se u ovom procesu sudi zbog pretnji-napada na bivšeg načelnika Policijske uprave u Vranju Igoru Živkoviću.

НОВО РОЧИШТЕ 14. АВГУСТА: Судски списи понови одложили суђење Кантару

Foto: Novosti

U najnovijem slučaju razlog odlaganja su spisi koje je sud poslao na veštačenje Specijalnoj zatvorskoj bolnici Okružnog zatvora u Beogradu. Spisi su poslati 6. jula ove godine i još nisu vraćeni u Osnovni sud u Vranju, te je novo ročište zakazao za 14. avgust, samo tri dana pre isteka kazne zatvora od 14 meseci, zbog pretnji zaposlenima u OK radiju.

Podsećamo da se prošlog meseca dogodio skandal, kada je nestao predmet “Kantar” iz Višeg suda u Vranju, zbog čega je podneta krivična prijava protiv NN lica,  zbog ometanja pravde i falsifikovanja službene isprave. Ministarstvo pravde je zbog ovog slučaja pokrenulo istragu nad Višim sudom u Vranju. Zanimljiv detalj je i da je istragom  obuhvaćena i sudija Višeg suda, čija ćerka je nova advokatica Dejana Nikolića – Kantara.

- Iako su svi zaposleni pristali na poligraf, upravo je ona , kao i njena ćerka odbila da ide na poligraf. U okviru istrage obavljen je i pretres njihovih stanova, ali predmet nije pronađen. Svima je u sudu neprijatno zbog ovog skandala  – kaže za "Novosti" izvor istrage.

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) u svom saopštenju ukazuje da postoje problemi sa papirologijom u izuzetno važnom slučaju, a reč je o veštačenju nalaza o zdravstvenom stanju optuženog, koje redovno izdaje lokalni zdravstveni centar, a koji potom služe zatvorskim vlastima Vranja da ne dovode Nikolića na ročišta.

- Upravnik zatvora u Vranju odlučuje da li će dovesti optuženog ili ne. Uočeno je, kada se dobije informacija od suda da neće biti održano ročište, da se onda dovodi optuženi, dok u slučajevima u kojima postoji samo preporuka iz zdravstvenog centra da npr. ne koristi previše protezu, ili da se manje kreće, da se to koristi arbitrarnom odlukom upravnika zatvora da optuženog ne dovede – navodi su u saopštenju.

Osnovno javno tužilaštvo vodi istragi oko nestalog predmeta iz Višeg suda, policija traga za predmetom, a broj odloženih ročišta u nekoliko sporova koji se vode protiv lokalnog kontraverznog biznismena  rastu. Očekuje se najavljeni nadzor Ministarstva pravde koje je najavljeno nakon što se saznalo da je predmet nestao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA GLEDA I NE VERUJE: Rafael Nadal je ovo uradio u Španiji i ruski mediji su zbog toga počeli da krše zakon