KOŠARKAŠ ODBIO DA IZNESE ODBRANU: Supruga nije želela da svedoči

N.B.

18. 07. 2023. u 12:37

NEKADAŠNjI košarkaš Vuk Radivojević (40), osumnjičen da je u ponedeljak u ranim jutarnjim satima napao suprugu L. R. (40), danas je doveden na saslušanje u Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, ali je, kako je saopšteno, on odlučio da se brani ćutanjem.

КОШАРКАШ ОДБИО ДА ИЗНЕСЕ ОДБРАНУ: Супруга није желела да сведочи

Foto: N. Paraušić

Pred zamenikom tužioca našla se i njegova supruga, koja je u prisustvu punomoćnika izjavila da u skladu sa svojim zakonskim pravom, ne želi da svedoči. Punomoćnik oštećene je predložio da se prema osumnjičenom ne predlaže nijedna mera za obezbeđenje prisustva okrivljenog, niti produženje hitnih mera koje su izrečene u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici.

- Imajući u vidu da je oštećena ispitana, pri čemu nije želela da svedoči, kao i činjenicu da je osumnjičeni neosuđivan, tužilaštvo nije podnelo predlog za određivanje pritvora, kao ni predlog za određivanje mere zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa oštećenom - navodi se u saopštenju prvog tužilaštva.

Kako je ranije objavljeno, Radivojeviću je 17. jula po nalogu Tužilaštva određeno zadržavanje do 48 časova od strane PS Zvezdara. Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom  je stavljeno na teret da je posle ponoći 17. 7. 2023. godine svojoj supruzi,  nakon verbalne rasprave naneo više udaraca, usled kojih je zadobila tešku telesnu povredu.

U toku postupka biće ispitani drugi svedoci koji bi mogli imati saznanja od značaja za postupak, naređeno vršenje medicinskog veštačenja telesnih povreda, kao i vršenje psihijatrijskog veštačenja osumnjičenog, zatim pribavljeni drugi materijalni dokazi, te preduzete i ostale radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja i donošenje odluke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori