PREVARANT POREKLOM IZ SRBIJE UHAPŠEN U ITALIJI: "Doktoru" oduzeli čak pola miliona evra, imao vile, luksuzne jahte i skupocen nakit

Novosti online

04. 07. 2023. u 09:05

PREVARANTU poreklom iz Srbije, koji je u kriminalnim krugovima poznat pod nadimkom "Doktor", oduzeta je imovina u Italiji u vrednosti od pola miliona evra.

ПРЕВАРАНТ ПОРЕКЛОМ ИЗ СРБИЈЕ УХАПШЕН У ИТАЛИЈИ: Доктору одузели чак пола милиона евра, имао виле, луксузне јахте и скупоцен накит

Foto: Profimedia/Ilustracija

Naime, od osumnjičenog i njegove porodice oduzete su nekretnine, luksuzne jahte, dijamanti i dragulji koje je kupio lažnim novcem. Pored toga, ovaj Srbin osumnjičen je i za pokušaje pljačke ali i krađe u stanovima i radnjama.

- Sumnja se i da je on uzimao kradene automobile i preprodavao ih. U kriminalnoj sredini bio je poznat pod nadimkom "Doktor", verovatno zbog toga što je bio majstor da prevari žrtve. Varao je Italijane, ali i druge strane državljane - navode italijanski mediji. 

Osumnjičeni je lažnim novcem kupovao dragocenosti.

- Kupovao je luksuzna imanja, jahte dijamante... Njemu je nakon zajedničkih istraga između Glavnog štaba policije i Poreske policije u Monci, sud u Milanu oduzeo imovinu vrednu oko 500 hiljada evra - pišu lokalni mediji. 

Osumnjičeni poreklom iz Srbije je varao strance predstavljajući se kao bogataš.

- Prvi njegov korak je bio da se strancima predstavi kao bogataš i preduzetnik. Tako je jednog ruskog državljanina ubedio da je bogat, a potom mu je u prestižnom hotelu u Monci dao tri miliona falsifikovanih švajcarskih franaka - naveo je tamošnji mediji. 

Takođe, kako pišu, njega je 2015. godine uhapsila milanska policija u pokušaju pljačke.

- Tada je kod njega u jednoj čarapi pronađeno 500.000 pravih evra i u drugoj lažni novac. Policija i finansijska garda zaplenili su mu vilu i zemljište u Vimerkateu, u Brianci, vrednosti oko 350 hiljada evra, zatim stan u Rapalu, na obali Ligurije, vredan preko 100 hiljada evra, automobil i sadržaj u dva sefa - piše RAI.

(Informer)

BONUS VIDEO: UBISTVO U ZEMUNU - Policija na mestu zločina, u toku uviđaj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)