SASLUŠAN DVOJAC IZ BEOGRADA: Osumnjičeni za protivzakonite provere službenog vozila MUP-a koje je korišćeno u akciji hapšenja "Vračaraca"

S. J. M.

13. 11. 2022. u 16:12

U POSEBNOM odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas su saslušani Marko C. i službenik Policijske stanice Novi Beograd Nikola Đ. osumnjičeni za protivzakonite provere službenog vozila MUP-a koje je korišćeno u akciji hapšenja pripadnika organizovane kriminalne grupe Nikole Vušovića, poznate kao "Vračarci".

САСЛУШАН ДВОЈАЦ ИЗ БЕОГРАДА: Осумњичени за противзаконите провере службеног возила МУП-а које је коришћено у акцији хапшења Врачараца

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Marku C. se na teret stavlja krivično delo podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja, a Nikoli Đ. krivično delo trgovina uticajem. 

Obojica su detaljno izneli svoju odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da obojici odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Sumnja se da je u toku akcije, Marko C. od Nikole Đ. zatražio da izvrši provere u Jedinstvenom informacionom sistemu MUP-a Srbije, za konkretno vozilo, koje je inače policijsko službeno vozilo.

Nikola Đ. je potom koristeći svoje poznanstvo za policijskim službenikom N.P. uticao na njega da preko svoje pristupne šifre u JIS MUP izvrši provere za pomenuto vozilo. 

Podatke o proveri je potom, kako se sumnja, Nikola Đ. prosledio Marku C, a on dalje trećem licu. 

Dvojica osumnjičenih hapšeni su u akciji Službe unutrašnje kontrole MUP-a i Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili