POZNATO KO SU UHAPŠENI VRAČARCI Oglasilo se Tužilaštvo: Oduzeti oružje, novac, kriptovani telefoni

N. B.

11. 11. 2022. u 12:24

NAKON velike policijske akcije, u kojoj je jutros uhapšeno 17 osoba, oglasilo se Tužilaštvo za organizovani kriminal.

ПОЗНАТО КО СУ УХАПШЕНИ ВРАЧАРЦИ Огласило се Тужилаштво: Одузети оружје, новац, криптовани телефони

Foto: Novosti

- U zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, SBPOK-a, UKP – PU za Grad Beograd, SAJ-a, Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uz saradnju sa Evropolom (EUROPOL), danas je u ranim jutarnjim časovima lišeno slobode 17 lica, pripadnika organizovane kriminalne grupe, tzv. Vračarci, koju predvode N. V. i U. P., i to: L. C., I. B., D. M., N. B., V. M., N. M., S. M., A. M., N. K., N. T., M. T., J. B., Đ. K., N. J., A. N., N. V. i D. N., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i više krivičnih dela teško ubistvo - navode iz Tužilaštva.

U toku je pretres na preko 50 lokacija, uključujući i više putničkih motornih vozila. Oduzeto je više komada vatrenog oružja, veća količina novca, nekoliko luksuznih putničkih vozila i kriptovanih telefona.

Ova organizovana kriminalna grupa je vršila krivična dela na teritoriji Beograda kao poseban deo organizovane kriminalne grupe tzv. kavači, na čijem čelu su R. Z. i S. K.

Organizovana kriminalna grupa, tzv. Vračarci, delovala je po nalozima OKG „Kavači“ u Srbiji i inostranstvu.

U prethodnom periodu je nekoliko pripadnika ove OKG uhapšeno u inostranstvu. Ova OKG je finansirana od strane OKG „Kavači“ i bila je predviđena za izvršenje najtežih krivičnih dela u Republici Srbiji, između ostalog i za napad na najviše državne funkcionere Republike Srbije.

Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (28)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri