TAKSISTA PRIZNAO DELO: Saslušan osumnjičeni za jezivu nesreću na Pančevačkom mostu

N. B. / J. D. Lj.

13. 06. 2022. u 17:23

TAKSISTA P. M. (43), za kojeg se sumnja da je u subotu, rano izjutra, svojim automobilom marke "sitroen" punom brzinom "pokosio" pešaka S. L. (34) na Pančevačkom mostu, zadavši mu teške povrede od kojih je ovaj preminuo, saslušan je danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

ТАКСИСТА ПРИЗНАО ДЕЛО: Саслушан осумњичени за језиву несрећу на Панчевачком мосту

Foto P. Milošević

Njemu se na teret stavljaju dva krivična dela - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Prema onome što saznajemo, on je priznao izvršenje krivičnih dela, ali je izneo svoje viđenje događaja. On je rekao da jeste video kontakt, ali da nije znao da je udario čoveka.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, nakon saslušanja je sudiji za prethodni postupak Prvog osnovnog suda predloženo da mu se odredi pritvor od 30 dana, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i da će uticati na svedoke.

- U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati sve svedoke, narediti vršenje saobraćajno-tehničkog i sudsko-medicinskog veštačenja, prikupiti materijalne dokaze i preduzeti druge radnje potrebne za donošenje odluke - navodi se u saopštenju.

Ova nesreća se dogodila u subotu oko jedan sat po ponoći, na Pančevačkom mostu u Beogradu, kada je kako se sumnja, P. M. oborio pešaka, koji je od siline udarca odbačen preko metalne ograde, a zatim pao na betonsku površinu i metalni krov firme ispod mosta.

Vozač "sitroena" pobegao je sa lica mesta, ne pruživši povređenom S. L. pomoć, ali je već nekoliko sati kasnije, identifikovan. U pratnji advokata, došao je u policijsku stanicu.

Prema tvrdnjama očevidaca, koje su kobne noći saslušali policija i tužilac, prizor na "Pančevcu" bio je jeziv, a jedan od njih tvrdi da je "krvi bilo svuda".

Istraga bi trebalo da utvrdi i šta je prethodilo saobraćajnoj nesreći i navodnoj svađi dvoje mladih žitelja naselja ispod Pančevačkog mosta. Prema jednoj verziji priče, S. L. se posvađao sa svojom emotivnom partnerkom koja je pretila da će ga ostaviti. Druga verzija priče pak kaže da je njihova svađa bila zbog para koje mu je svojevremeno pozajmila. 

Kako god, nezadovoljna ishodom, žena je odlučila da se ubije. Nakon prepirke sa S. L. veoma ljuta, popela se na most i zapretila da će skočiti dole. Za njom je krenuo jedan rođak i komšija, ali i S. L. Dok je trčao preko kolovoza van pešačkog prelaza za ženom, na njega je naleteo "sitroen" punim gasom.

Nezvanično, sud je doneo meru zabrane prilaska i komunikacije sa nevenčanom suprugom koja je bila u kolima sa okrivljenim kako ne bi uticao na nju dok se ne ispita u svojstvu svedoka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DEDA PRETUKAO UNUKU JER KASNO DOŠLA IZ GRADA: Na saslušanju sve negirao