POLICIJA PRONAŠLA 33 TONE OPASNOG MATERIJALA: Krivična prijava muškarcu (57) iz Kikinde

Novosti onlajn

02. 06. 2022. u 18:49

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi i novoformirane Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine, koja je obrazovana na inicijativu ministra policije Aleksandra Vulina, u saradnji sa Pokrajinskom inspekcijom za zaštitu životne sredine i Osnovnim javnim tužilaštvom u Kikindi, podneće krivičnu prijavu protiv pedesetsedmogodišnjeg odgovornog lica jednog privrednog društva u ovom gradu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nepreduzimanje mera zaštite životne sredine i unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija.

ПОЛИЦИЈА ПРОНАШЛА 33 ТОНЕ ОПАСНОГ МАТЕРИЈАЛА: Кривична пријава мушкарцу (57) из Кикинде

Foto: MUP

Prilikom kontrole kruga ovog privrednog društva, ustanovljeno je da je oko 33 tone opasnog otpada skladišteno suprotno Zakonu o upravljanju otpadom.

Foto: MUP

Protiv pedesetsedmogodišnjeg muškarca biće podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu, a od strane inspekcije za zaštitu životne sredine, naloženo mu je da navedeni otpad, u zakonskom roku, preda na zbrinjavanje ovlašćenom operateru.

Foto: MUP

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)