STEFAN SE SKRIVAO U SOKOBANJI: Policija uhapsila i trećeg osumnjičenog aktera martovske pucnjave u beogradskom noćnom klubu "Stefan Braun"

S. J. M.

01. 06. 2022. u 19:57

JEDAN od dvojice učesnika u sukobu u beogradskom noćnom klubu "Stefan Braun", kada je sredinom marta ranjen šef obezbeđenja Miro Čuljković (41), a koji su u bekstvu, Stefan Veljović (22), uhapšen je u sredu u Sokobanji.

СТЕФАН СЕ СКРИВАО У СОКОБАЊИ: Полиција ухапсила и трећег осумњиченог актера мартовске пуцњаве у београдском ноћном клубу Стефан Браун

Foto: Z. Jovanović

On se u protekla dva meseca tamo krio u iznajmljenom stanu. Veljović se tereti za učešće u pokušaju teškog ubistva, a po hapšenju je prosleđen u pritvor u Okružni zatvor u Beogradu, koji mu je određen jer je bio u bekstvu.

U vreme izvršenja krivičnog dela, osumnjičeni Stefan je, kako smo saznali, bio na izdržavanju kazne kućnog zatvora od osam meseci zbog neovlašćenog držanja narkotika za ličnu upotrebu. On je, očigledno, prekršio propise i te noći bio u klubu.

Policija nastavlja da traga za Aleksandrom Šćepanovićem (25), za kog se sumnja da je te noći pucao u radnika obezbeđenja. On se nalazi i na optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i njihovih saradnika, ali je pušten da se brani sa slobode. U tom predmetu je optužen za kriminalno udruživanje i nedozvoljeno držanje oružja.

Posle pucnjave u noćnom klubu, uhapšeni su i Slavoljub Trajković Trajko i Nikola Stanković, i oni se nalaze u pritvoru. Oni se u istrazi takođe sumnjiče za učešće u pokušaju teškog ubistva. Milica Dapčević, koja je tada uhapšena sa njima, puštena je da se brani sa slobode i sumnjiči se da im je pomogla u bekstvu. Trajković i Stanković su negirali da su pucali u radnika obezbeđenja, a devojka je negirala da im je pomagala u bestvu.

Šef obezbeđenja je tada teško povređen, jer ga je pogodilo sedam metaka - u grudi, stomak i nogu. Tada su mu oštećeni unutrašnji organi, operisan je u Urgentnom centru i preživeo je.

Navodno je pokušaju ovog ubistva prethodila tuča u klubu dve grupe muškaraca, i to zbog devojke. Obezbeđenje ih je razdvojilo i izbacilo napolje, ali su se neki vratili sa pištoljima i pucali u Mira Č.

VEŠTAČENjA

U istrazi tužilaštva, kako nam je rečeno, završeno je balističko veštačenje. Čeka se još medicinsko veštačenje povreda oštećenog Mira Čuljkovića, a zatim bi trebalo da bude podignuta i optužnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)