UHAPŠENO 11 OSOBA ZBOG LAŽIRANJA REZULTATA ISPITA: Velika policijska akcija u Beogradskoj akademiji poslovnih i umetničkih strukovnih studija

Novosti online

27. 05. 2022. u 14:40

PRIPADNICI MUP su danas uhapsili 11 osoba koje se sumnjiče da su vršile malverzacije u vezi sa polaganjem ispita u Beogradskoj akademiji poslovnih i umetničkih strukovnih studija.

УХАПШЕНО 11 ОСОБА ЗБОГ ЛАЖИРАЊА РЕЗУЛТАТА ИСПИТА: Велика полицијска акција у Београдској академији пословних и уметничких струковних студија

Foto: N. Skenderija/Tanjug/Ilustracija

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju uhapšen je V. S. (1952), zastupnik jedne Agencije za konsalting iz Nove Varoši, zaposlen u Visokoškolskoj jedinici van sedišta ustanove u Novoj Varoši, Beogradske akademije poslovnih i umetničkih strukovnih studija Beograd, dok su zbog zloupotrebe službenog položaja uhapšeni profesori navedene Beogradske akademije N. P. (1978), A. Z. (1983), R. J. (1962), N. D. (1960), D. J. (1963), I. B. (1971), A. S. (1959), Z. P. (1963), D. LJ. (1961) i A. S. (1973), a za još jednim policija traga.

Kako se sumnja, V. S. je od avgusta 2021. do februara ove godine pomagao navedenim profesorima Beogradske akademije poslovnih i umetničkih strukovnih studija da sačine neistinite zapisnike o polaganju ispita i na taj način je za više studenata pribavio korist u vidu položenih ispita.

Osumnjičeni N. P., A. Z., R. J., N. D., D. J., I. B., A. S., Z. P., D. LJ. i A. S. se terete da su sačinili neistinite zapisnike o polaganju ispita za više studenata, u koje su uneli da su pojedini studenti položili ispite, iako isti nisu bili prisutni na ispitima, niti je vršena provera njihovog znanja.

Na taj način, oni su, kako se sumnja, za studente pribavili korist u vidu položenog ispita i korist u vidu stečenog visokog obrazovanja.

Osumnjičenima V. S. i A. S. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su ostali osumnjičeni, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO: SUĐENJE ZA TRAGEDIJU U ŠAINOVCU - Naložena DNK analiza automobila kojim je usmrćen Željko (19)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KO IMA NAJVEĆU PLATU? Prosek iznad 70 hiljada dinara