OŠTETILA DRŽAVU ZA 130 MILIONA DINARA: Hapšenje u Nišu zbog zloupotrebe službenog položaja

Novosti online

27. 05. 2022. u 09:04

PRIPADNICI MUP-a, u saradnji sa BIA i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su S. Ž. (1966), bivše odgovorno lice Službe za katastar nepokretnosti Niš, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

ОШТЕТИЛА ДРЖАВУ ЗА 130 МИЛИОНА ДИНАРА: Хапшење у Нишу због злоупотребе службеног положаја

Foto: N. Skenderija/Tanjug/Profimedia/Ilustracija

Sumnja se da je ona, početkom marta 2018. godine, izradila i potpisala rešenje kojim je upisala pravo svojine bez naknade nad šest katastarskih parcela katastarske opštine Niš - Ćele Kula, ukupne površine 25.617 metara kvadratnih, na kojima je kao titular bila upisana Republika Srbija, u korist Akcionarskog društva građevinskog materijala Ćele Kula Niš, iako je znala da je ovo akcionarsko društvo kao nosilac prava korišćenja bilo u obavezi da konverziju zemljišta, iz prava korišćenja u pravo svojine, izvrši uz naknadu u skladu sa Zakonom o pretvaranju prava korišćenja u pravo svojine uz naknadu.

Na taj način ona je, kako se sumnja, oštetila budžet Republike Srbije za 130.749.168 dinara, na ime nenaplaćene naknade za konverziju zemljišta.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO: JEZIVE SCENE NA PANČEVAČKOM MOSTU - Teška nesreća u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KOLIKO STE VI ZABELEŽILI U AUTU? Više od 40 stepeni u 15.46 - slika da se spržiš, fotografisao je instrument tablu (FOTO)