PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV FILIPA KORAĆA: Desna ruka Luke Bojovića pao zbog falsifikovanog pasoša

Novosti online

26. 05. 2022. u 14:19

PROTIV Filipa Koraća, koji se nedavno predao hrvatskim organima koji ga sumnjiče za falsifikovanje isprava, podignuta je optužnica. Koraću je, takođe, produžen pritvor.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ФИЛИПА КОРАЋА: Десна рука Луке Бојовића пао због фалсификованог пасоша

Foto: N.Fifić

 Tačno je da je podignuta i potvrđena optužnica protiv Filipa Koraća - kratko je rekao Gordan Preglej.

Nezvanično, Korać je imao falsifikovan pasoš pod imenom Slobodan Koralija.

- Dokument mu je izdat 2017. godine u decembru. Pet godina se tako kretao i nije detektovan - rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Koraćev pasoš je, kako su objasnili nadležni u Hrvatskoj, bilo nemoguće detektovati na bilo kom graničnom prelazu, jer se zapravo radi o autentičnom dokumentu.

- Kako je pak policija otkrila Koraća, odnosno činjenicu da koristi lažni pasoš, ostaje misterija. U decembru prošle godine zagrebačko Opštinsko državno tužilaštvo protiv njega je pokrenulo krivični postupak u odsustvu, istražni sudija mu je odredio pritvor i raspisana je poternica - naveli su.

Korać je pre pet godina u zagrebačkoj policiji u Petrinjskoj ulici podigao pasoš sa svojom slikom, a imenom Slobodan Koralija.

Filip Korać predao se policiju u Hrvatskoj 26. aprila jer je za njim bila raspisana poternica zbog falsifkovanja isprava. Mediji su ga označili kao osobu od najvećeg poverenja Luke Bojovića. Bojović trenutno služi kaznu u Španiji i jedan je od najvećih neprijatelja kavačkog klana.

(Telegraf)

BONUS VIDEO:

AKCIJA MUP: Policija zaplenila više od pet kilograma heroina i oružje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere