"BRINUO" O DEVOJČICI, PA JE OBLJUBIO: Nišlija izručen našem pravosuđu iz Nemačke, maloletnica kod njega bila u hraniteljskoj porodici

J. Ć.

26. 05. 2022. u 22:10

MARTIN O. (28) iz Niša, izručen je iz Nemačke po međunarodnoj poternici, koju je 19. novembra prošle godine za njim raspisao Viši sud u Nišu zbog krivičnog dela obljube nad detetom.

БРИНУО О ДЕВОЈЧИЦИ, ПА ЈЕ ОБЉУБИО: Нишлија изручен нашем правосуђу из Немачке, малолетница код њега била у хранитељској породици

Foto Shutterstock

On se tereti da je četiri meseca imao seksualne odnose sa devojčicom starom 13 godina, koja je dodeljena njegovoj porodici u okviru programa hraniteljstva.


Za ovo krivično delo zakonom je zaprećena kazna od 5 do 12 godina zatvora. Reakcija Višeg suda usledila je nakon što se optuženi nije pojavljivao na glavnom pretresu, a policija ga nije našla na adresi stanovanja. Kako je naš list pisao, Martin je uhapšen jula 2020. godine, nakon što je brat devojčice, koji ima 16, a koji je bio na hraniteljstvu u istoj porodici, razotkrio čitav slučaj.


- Osumnjičeni Martin O. je po svemu sudeći iskoristio to što je više nego duplo stariji od devojčice, i njenu naivnost, da je nagovori da stupe u intimne odnose. Devojčicin brat je počeo da sumnja da se između njih dešava neprikladna veza, jer su previše vremena provodili zajedno. Pozvao je baku, koja živi u okolini Niša, i sve joj ispričao, a zabrinuta žena je prijavila slučaj policiji, koja je uhapsila Martina O. - kaže naš izvor.


Prema nezvaničnim saznanjima, Martin O. nije negirao da je bio u bliskim odnosima sa devojčicom, ali se pravdao rečima da su njih dvoje bili u ljubavnoj vezi i da su navodno imali nameru da započnu zajednički život.


Majka uhapšenog mladića, odnosno devojčicina hraniteljka, tvrdila je da nije znala šta se dešava između njih dvoje.


- Nemam šta da kažem, zaista, mnogo smo uznemireni. Ništa nismo sumnjivo primetili, jer da jesmo, sigurno ne bismo dozvolili da se nešto dešava detetu o kome treba da brinemo. Ne mogu detaljnije da pričam o tome dok se slučaj ne reši - kazala je ona.
Martin O. se tokom postupka branio sa slobode, što je zloupotrebio da pobegne u inostranstvo, a početak suđenja sačekaće u pritvoru. 

Baka: Hteli da mu nađu ženu


Baka maloletnice zatražila je da Martin bude najstrože kažnjen.
- Očigledno je da je njima cilj bio da sinu nađu ženu, a ne da čuvaju moju unuku. Zašto nije našao sebi devojku svojih godina, nego dete - rekla je ranije novinarima ova žena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest