PUCAO OBNEVIDEO OD PIĆA: Petar Burka (60), osumnjičen za ubistvo u Titelu, saslušan u Tužilaštvu

S. B.

17. 04. 2022. u 20:22

PETAR Burka (60), osumnjičen da je u petak uveče u Loku, naselju u titelskoj opštini, hicem iz pištolja ubio Snežanu Petković (59), saslušan je u nedelju u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu. Njemu je određen pritvor od 30 dana zbog mogućeg uticaja na svedoke, uznemirenja javnosti i zbog moguće okolnosti da ponovi krivično delo, a sledi mu saslušanje u Višem javnom sudu, kao i čitava istraga tragičnog događaja.

ПУЦАО ОБНЕВИДЕО ОД ПИЋА: Петар Бурка (60), осумњичен за убиство у Тителу, саслушан у Тужилаштву

Ugostiteljski objekat u kom je stradala Snežana Petković / Foto S. S.

Meštani Loka šokirani su i uznemireni zbog nemilog događaja, u kom je u petak uveče osumnjičeni Burka, takođe žitelj tog sela, posle svađe u jedinoj seoskoj kafani "Kod Lale", potegao pištolj i smrtonosnim hicem pogodio konobaricu Snežanu.

Sve se desilo oko 21.30 časova, kada je u kafani došlo do svađe među gostima. Prema prvim, nezvaničnim verzijama, osumnjičeni Burka je bio vidno alkoholisan, pa je posle žestoke rasprave i fizičkog obračuna sa jednim od gostiju, otišao kući po pištolj. Kada se vratio, gost koji je prethodno sedeo s njim za stolom, navodno je pokušao da mu oduzme vatreno oružje, ali je tom prilikom ispaljen metak, koji je pogodio nesrećnu ženu. Navodno je Burka ranije bio u romantičnoj vezi sa Snežanom, koju je ona raskinula, a u kafani se kobno veče sukobio sa njenim bivšim partnerom, pa je razlog svemu, kako se najpre pretpostavljalo, bila ljubomora.

- Pa on uopšte nije bio u vezi sa Snežanom - tvrdi izvor "Novosti". - Nisam bio u kafani, niti sam video šta se desilo, ali znam da celo selo priča da se on posvađao sa njenim, navodno partnerom, koji je isto radio u kafani i da je taj čovek bio meta, a ne konobarica.

Osumnjičenom Burki to veče u kafani nisu više hteli da daju piće, jer je "više popio". To je, navodno, bio razlog njegove ljutnje i zapodevanja svađe sa gostima.

- Šokirani smo i iznenađeni svi u selu, jer niko nije očekivao da će to da uradi. Niko nije ni znao da ima pištolj. Inače, "kačio" se sa svima, posebno kad popije, prepirao, vređao čak i na nacionalnoj osnovi, živeo je u nekom svom svetu, sam, tu u kući u Ulici Đure Đakovića, a zimi u nekom stanu u Novom Sadu. Nije se ženio, ne znam da li je imao devojku, a pokušao je da bude pekar, ali nije mu to pošlo za rukom - ističe izvor "Novosti".

BILA PRIJATNA ŽENA

ZA tragično nastradalu Snežanu Petković meštani Loka ističu da se doselila u to naselje pre nekoliko godina.

- Ne idem često u kafanu, ali svratim ponekad jer je jedina u selu i tamo se svi okupljaju. Kako bih rekao, Snežana je bila prijatna žena, radila svoj posao - kaže izvor "Novosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024