MIŠIĆ SPOMENUT U POSTUPKU ZA UBISTVO VIDAKOVIĆA: Uroš robijao zbog napada na policajca - navijač uhapšen u velikoj akciji (FOTO)

Novosti onlajn

14. 04. 2022. u 13:17

U BEOGRADU je pored Darka Šarića uhapšen i Uroš Mišić, navijač Crvene zvezde.

МИШИЋ СПОМЕНУТ У ПОСТУПКУ ЗА УБИСТВО ВИДАКОВИЋА: Урош робијао због напада на полицајца - навијач ухапшен у великој акцији (ФОТО)

Foto: N.Skenderija

Kako su saznale "Novosti", njegovo hapšenje povezano je sa hapšenjem Darka Šarića, a na teritoriji Beograda u toku su velike policijske akcije. 

Uhapšeni Uroš Mišić (34) već ima deblji policijski dosije i odranije je poznat javnosti. 

Robijao zbog napada na policajca Nebojšu Trajkovića

Ovaj navijač Crvene zvezde bio je osuđen na pet i po godina zatvora zbog napada na policajca Nebojšu Trajkovića.

Kaznu je izdržavao u požarevačkom zatvoru „Zabela“, iz kojeg je pušten u decembru 2012. godine. Mišić se na slobodi našao ranije (trebalo je da izađe u junu 2013), pošto je usvojen njegov zahtev da bude u grupi onih koji podležu novom zakonu o amnestiji.

Protiv Mišića, koji je Trajkovića napao na utakmici Crvena zvezda - Hajduk iz Kule, 2. decembra 2007. godine, svojevremeno su u Višem sudu u Beogradu donete dve presude od po deset godina za krivično delo teško ubistvo u pokušaju. Prvi put je Apelacioni sud ukinuo odluku i vratio postupak na novo suđenje. Posle obnavljanja suđenja i izricanja identične presude Apelacioni sud je otvorio glavni pretres, posle čega je doneta odluka o umanjenju kazne.

Foto: N.Paraušić

Utakmica na kojoj je povređen policajac

Apelacioni sud je utvrdio da Mišić nije sa umišljajem pokušao da ubije Trajkovića gurajući mu upaljenu baklju u usta, kako je to tvrdilo tužilaštvo od početka procesa, „već da napadne službeno lice u obavljanju poslova javnog reda i mira“.

Na bazi medicinskog veštačenja, utvrđeno je da Mišić gorući deo upaljene baklje nije pokušao da ugura Trajkoviću u usta, kako je tvrdilo tužilaštvo u optužnici, i da je napad trajao dve sekunde. Utvrđeno je i da opekotina nije bila blizu usana, već na leđima i levoj strani lica koja zahvata i kosmati deo.

Foto: N.Paraušić

Utakmica na kojoj je povređen policajac

Mišić je pre izricanja pravosnažne presude zamolio Apelacioni sud da ga osudi za lakše krivično delo, jer „nije prošao dan, a da se nije pokajao zato što je napao Trajkovića“.

- Želim da nastavim školovanje, da se zaposlim i osnujem porodicu - rekao je tada Mišić.

Njegovo ime spominje se u postupku za ubistvo Miloša Vidakovića

Odbrana optuženih za umešanost u ubistva Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, i Miloša Vidakovića tokom 2013. godine, odustala je u januaru 2018. godine od predloga da kao svedok u postupku bude saslušan navijač Uroš Mišić, pošto do tog trenutka sud nije uspeo da ga pronađe, kako bi mu bio uručen poziv.

Foto: P.Milošević

Mišića je u februaru 2017. godine pred Specijalnim sudom u Beogradu spomenuo optuženi Miloš Vojinović. On je uz priznanje da je ubio Vidakovića, kao i kakve su zadatke imali ostali optuženi, naveo da je neposredno pre nego što će to uraditi, sa Mišićem 2. jula 2013. godine tražio Vidakovića po Budvi. Da li je bilo kakvu ulogu u svemu imao navijač i da li je uopšte znao zbog čega je išao u izvidnicu, detalj je koji Vojinović do kraja nije razjasnio. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)