NISU SLUTILI DA ĆE ISPUNITI PRETNJE: Zoran Kostić na veštačenju - Nadi iz Pančeva sanirane povrede od sone kiseline

J. D. Lj. - J. S.

08. 04. 2022. u 21:16

ZORAN Kostić (53), zvani Buce iz Vranja, građevinski radnik koji je uhapšen zbog sumnje da je svoju emotivnu partnerku Nadu S. (48) iz Pančeva maltretirao, tukao i na kraju je vezao za krevet i sipao joj sonu kiselinu u oči, priveden je u petak na saslušanje u pančevačko Osnovno javno tužilaštvo. On, međutim, nije bio u stanju da iznese odbranu zbog svog psihičkog stanja, pa je njegovo saslušanje odloženo.

НИСУ СЛУТИЛИ ДА ЋЕ ИСПУНИТИ ПРЕТЊЕ: Зоран Костић на вештачењу - Нади из Панчева саниране повреде од соне киселине

Zoran Kostić / Privatna arhiva

Iz pančevačkog tužilaštva, za "Novosti", objašnjavaju:

- Osumnjičeni nije izneo odbranu jer je bio u lošem psihičkom stanju i nije bio sposoban da govori o nemilom događaju - kažu iz ove institucije. - Zbog toga je naloženo da se pošalje na neuropsihijatrijsko veštačenje, kako bi se utvrdilo da li je uračunljiv.

Takođe, na predlog Osnovnog javnog tužilaštva, nadležni sud mu je odredio pritvor do 30 dana, zbog opasnosti da bi, boravkom na slobodi, mogao ponoviti krivično delo, opasnosti od bekstva, kao i kako ne bi ometao postupak, uticao na svedoke i oštećenu. Na teret mu se stavljaju protivpravno lišenje slobode, izlaganje opasnosti i nanošenje telesnih povreda.

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, Zoran i Nada, koji oboje imaju brak iza sebe, upoznali su se slučajno, u prodavnici u kojoj je ona radila. Tada su započeli vezu u kojoj su bili oko mesec dana. On se u početku lepo ponašao prema njoj. Međutim, s vremenom se promenio i njihova neslaganja bila su sve češća. Ali i navodne Kostićeve pretnje nesrećnoj ženi da će, ako ga ostavi, učiniti neko zlo i njoj i njenoj deci.

Niko, međutim, nije slutio da će se njegove pretnje i obistiniti. Komšije kažu da je Kostić Nadu vređao i maltretirao i ranije. Konačno, posle kraće svađe, pre nekoliko dana, on je nesrećnu ženu namamio kod sebe u iznajmljeni stan u Pančevu u kojem je živeo, gurnuo je na krevet, vezao, a zatim lice i oči poprskao sonom kiselinom.

Jednog trenutka, kad je shvatio šta je uradio, naredio je Nadi da se spremi i zajedno su otišli u pančevačku bolnicu. Rekao joj je da tamo kaže da se sama slučajno povredila, što je u prvom trenutku nesrećna žena iz straha i učinila. Ipak, kasnije se ohrabrila i ispričala istinu. Kostić je ubrzo uhapšen, a Nada je srećom, zaslugom lekara spasena. Povrede su joj sanirane i ona je van životne opasnosti.

VIŠESTRUKI POVRATNIK

ZORAN Kostić je, inače, višestruki povratnik, što je za "Novosti" potvrđeno i iz Višeg suda u Vranju. Naime, sa dva uboda nožem u vrat, a potom udarcima tupim predmetom u glavu, svojevremeno je usmrtio majku svoje bivše supruge R. A. (53). Zbog toga je osuđen na skoro deceniju i po robije. Dok je bio na izdržavanju kazne, zbog dobrog vladanja, 2011. je izašao na vikend iz niškog zatvora i tada nožem pokušao da usmrti dve komšinice, majku i ćerku iz sela Sekirije, a onda zapalio njihovu kuću i dva pomoćna objekta, zbog čega je ponovo uhapšen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a