SRBIN VOZIO DROGU PO ŠPANIJI: Mislio da prevozi keramički materijal i mermerne konstrukcije u Švedsku

Š. M.

19. 03. 2022. u 20:23

VOZAČ, državljanin Srbije, uhapšen je u zajedničkoj akciji španske i poljske policije, kada je u Malagi zaustavljen kamion u kome je prevozio 65 kilograma marihuane i 204 kilograma hašiša.

СРБИН ВОЗИО ДРОГУ ПО ШПАНИЈИ: Мислио да превози керамички материјал и мермерне конструкције у Шведску

Detalj sa portala španske policije

Akcija pod nazivom "Bratva" rezultirala je hapšenjem 13 osoba, među kojima je vođa organizacije, ali i blagajnik ove bande.

Vođa grupe smatra se velikim narko-bosom u Skandinaviji i Poljskoj, gde ima 31 optužbu za trgovinu drogom. U akciji je zaplenjeno i šest vozila. Kako se navodi, inspektori su pratili kamion koji je krenuo iz Španije.

- Za volanom je bio srpski državljanin koji je objasnio da vozi keramički materijal i mermerne konstrukcije u Švedsku. Međutim, pas za otkrivanje droge pokazao je da se tu nalazi nešto drugo. Među robom je otkrivena velika pošiljka droge - navodi se u saopštenju.

Organizacija je imala skladište u industrijskoj zoni Koin odakle su drogu kamionima sa duplim dnom slali dalje, pokazala je istraga. Oni su prvi put primećeni krajem 2020. godine i tada je zapravo istraga počela. Pretresima domova u Esteponi, Marbelji i Koinu, osim 56,6 kilograma hašiša i 2.355 evra, pronađena su i vozila, ali i policijska oprema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave