NA ČETIRI LOKACIJE UHAPŠENO SEDAM OSOBA: Kosovska policija nastavlja hapšenje osumnjičenih za ilegalnu gradnju na Brezovici

D. Z.

03. 03. 2022. u 13:01

U NASTAVKU tzv. akcije Brezovica, policija na tzv. Kosovu u četvrtak u više sredina uhapsila je sedam osoba zbog sumnje da su zloupotrebile službeni položaj, odnosno učestvovali u davanju ili uzimanju mita za ilegalnu gradnju u nacionalnom parku Šar planina.

НА ЧЕТИРИ ЛОКАЦИЈЕ УХАПШЕНО СЕДАМ ОСОБА: Косовска полиција наставља хапшење осумњичених за илегалну градњу на Брезовици

Foto: UP CG

Naime, kako se navodi u saopštenju tužilaštva u Uroševcu, policijske akcije su sprovedene u ovom gradu, Prištini, Srbici i Lipljanu.

- Trojica uhapšenih su bivši službenici Ministarstva životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture a četvorica su vlasnici građevinskih preduzeća, koji se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja, uzimanje, davanje mita i vršenje uticaja - navodi se u saopštenju tužilaštva u Uroševcu.

Inače, u prvoj akciji poznatoj pod  nazivom "Brezovica", decembra  prošle godine uapšeno je deset osoba, dok je u januaru ove odine u nastavku akcije uapšeno sedam lica. Privedeni su uglavnom osumnjičeni zbo sumnji u malverzacije, odnosno za krivična dela, zloupotrebu službenog položaja i uzimanje i davanje mita.

 

BONUS VIDEO:

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD KRALjEVA: Uznemirujuće scene, ima povređenih

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!