U VOJNIČKOJ UNIFORMI DODIRIVAO MALOLETNICE: Lažno se predstavljao kao službeno lice

Lj. P.

18. 02. 2022. u 13:23

U OSNOVNO javno tužilaštvo u Novom Sadu danas je priveden D.S. (27) iz okoline Novog Sada, osumnjičen da je 16. februara uveče u Rumenki i Sremskoj Kamenici, kao uniformisano lice, legitimisao maloletne osobe, lažmno se prredstavljajući kao službeno lice.

У ВОЈНИЧКОЈ УНИФОРМИ ДОДИРИВАО МАЛОЛЕТНИЦЕ: Лажно се представљао као службено лице

Foto: UP CG

Kako se navodi u saopštenju OJT, osumnjičeni je tom prilikom dodirivao više maloletnih oštećenih na nedozvoljen i neprimeren način.

- Po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca odobreno zadržavanje osumnjičnjnog D. S. u trajanju od 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio šest krivičnih dela nedozvoljene polne radnje iz člana 182. stav 1. u vezi člana 178. stav 1. Krivičnog zakonika, jedno krivično delo nedozvoljene polne radnje iz člana 182. stav 2. u vezi člana 180. stav 1. Krivičnog zakonika i krivično delo lažno predstavljanje iz čl. 329. stav 2. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika, nakon čega je D.S. danas, 18. februara saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu na okolnosti navedenih krivičnih dela – navodi se u saopštenju OJT. - Posle saslušanja, sudiji za prethodni postupak je podnet predlog za određivanje pritvora zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju na mogućnost ometanja postupka uticanjem na svedoke, kao i zbog osobitih okolnosti da osumnjičeni može u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Svim maloletnim oštećenima tužilaštvo je odredilo status posebno osetljivih svedoka. Tužilaštvo nastavlja da preduzima procesne radnje u skladu sa zakonom.

D.S.za koga nezvanično saznajemo da je vojnik po ugovoru, se sumnjiči, kako je saopštila policija, da se u uniformi Vojske Srbije, lažno predstavio kao vojni policajac grupi maloletnika u Rumenki, da im je tražio lična dokumenta, te da ih je pretresao, dodirujući pritom maloletnice na nedizvoljen i neprimeren način. Takođe se sumnja da je, zatim, ista krivična dela učinio i na štetu jedne maloletnice u Sremskoj Kamenici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)