ZAPLENA NA CARINI: Zaustavljena pošiljka 600 sumnjivih mobilnih telefona

Tanjug

01. 02. 2022. u 20:19

CARINICI su juče kontrolom jednog javnog carinskog skladišta, otkrili pošiljku od preko 600 mobilnih telefona za koje postoji sumnja da povređuju prava intelektualne svojine.

ЗАПЛЕНА НА ЦАРИНИ: Заустављена пошиљка 600 сумњивих мобилних телефона

Arhiva

Pošiljka sumnjivih telefona pristigla je u Beograd iz Dubaija, na putu ka Podgorici, što je trebalo da bude krajnja destinacija robe.

Međutim, carinska kontrola je sumnjivu pošiljku tešku gotovo 170 kilograma zatekla u javnom carinskom skladištu, gde je ona bila privremeno smeštena čekajući na dalji transport.

Kako se utvrđivanje povrede prava intelektualne svojine prema važećim propisima utvrđuje bez obzira da li je reč o uvozu, izvozu ili tranzitu i ova pošiljka je pregledana kao i ostala roba zatečena u magacinu.

Tada je potvrđeno da postoji sumnja u originalnost zatečenih mobilnih telefona i oni su privremeno zadržani dok se o povredi prava ne izjasne zastupnici zatečenih robnih marki.

Među 630 mobilnih telefona najbrojniji su bili telefoni marke "iphone" čak 419 komada, dok je su ostatak činili telefoni marki "samsung", "nokia" i "redmi note".

BONUS VIDEO - "NOVOSTI" OTKRIVAJU: BIA I MUP raskrinkali pozadinu učestalih havarija u sistemu EPS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije