ZAPLENA U SUBOTICI: Magacin pun vredne tehničke strane robe bez "papira"

Tanjug

27. 01. 2022. u 17:14

KONTROLOM magacinskog prostora jednog kurirskog operatora u Subotici, carinici su 26. januara otkrili i privremeno zadržali čak 50 vrednih tehničkih uređaja stranog porekla, bez dokumentacije o plaćenim uvoznim dažbinama, saopštila je Uprava carina.

ЗАПЛЕНА У СУБОТИЦИ: Магацин пун вредне техничке стране робе без папира

Foto: Tanjug

Magacinski prostor kurirske službe odakle se roba dalje distribuira krajnjim kupcima, bio je ispunjen najnovijim televizorima marke "LG", gejmerskim monitorima, X-BOX džojsticima, grafičkim karticama, robotizovanim usisivačima, tabletima, ruterima, zvučnicima, laptopovima, kao i ručnim smart satovima marke "Huawei".

Iako je bilo vidljivo da je zatečena roba inostranog porekla, o čemu svedoče i deklaracije stranih proizvođača, u magacinu nije zatečen bilo kakav dokaz o sprovedenim carinskim formalnostima i izmirenim dažbinama, što će biti predmet daljeg postupka, navodi se u saopštenenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)