ČOVEK KOJI JE UBIO MOJU MAJKU SLOBODNO ŠETA: Ćerka Lozničanke stradale u saobraćajnoj nesreći ogorčena, u tužilaštvu kažu da rade po zakonu

Novosti online/ V.M.

24. 01. 2022. u 17:58

IVANKA Mićić (62) iz Tršića, kod Loznice, poginula je 28. januara prošle godine u mestu Voćnjak. Nesrećnu ženu je na putu do kuće, oko 20.15 časova, skoro na kućnom pragu, udario automobil, a vozač je pobegao sa mesta nesreće.

ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ УБИО МОЈУ МАЈКУ СЛОБОДНО ШЕТА: Ћерка Лозничанке страдале у саобраћајној несрећи огорчена, у тужилаштву кажу да раде по закону

Foto: V. Mitrić/Privatna arhiva

Godinu dana kasnije ova tragedija je još bez epiloga. Ćerka Mirjana kaže da je održan i godišnji pomen, sa velikom tugom i još većom agonijom zbog toga što se za ovih godinu dana skoro ništa u istrazi nije pomerilo sa mrtve tačke. Policija je uradila svoj deo posla, kaže, a sada je sve na Tužilaštvu.

Iako je policija automobil koji je usmrtio Ivanku Mićić pronašla posle pet dana, vozača je uhapsila tek 23. februara. U kasne sate, posle 22 časa, policija je saopštila da je uhapšen Lozničanin Đ.D. (36) zbog sumnje da je izvršio krivična dela protiv bezbednosti saobraćaja i nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, preneo je "Telegraf". Hapšenje je usledilo u noći pred najavljeni protest pred Osnovnim tužilaštvom u Loznici koji su preko društvenih mreža zakazali meštani Tršića. Porodica je nekoliko dana ranije Loznicu oblepila plakatima sa slikom Ivanke Mićić i pitanjem "Zašto nisi stao da mi pomogneš?", a komšije iz sela krenule su u Loznicu da iskažu ogorčenost zbog sporog rada nadležnih insitutucija.

Ivankina ćerka Mirjana ne odustaje od traganja za pravdom, podsećajući bilbordom sa slikom pokojne majke i pitanjem "Spavaš li mirno, ubico?" na tragičan događaj koji nije rešen - piše "Telegraf".

- Čovek koji je ubio moju majku slobodno šeta. Ne odustajem, po cenu svega ići ću do kraja dok ne dobije zasluženu kaznu - rekla je Mirjana Mićić.

Iz Tužilaštva poručuju da “OJT Loznica vodi krivični postupak protiv okrivljenog D. Đ. iz Loznice zbog krivičnog dela teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivičnog dela nepružanje pomoći osobi povređenoj u saobraćajnoj nezgodi”. U toku je, kako ističu, “postupak preduzimanja određenih dokaznih radnji u okviru kojih su obavljena brojna i raznovrsna veštačenja, da se trenutno veštaci medicinske i saobraćajne struke izjašnjavaju po primedbama i odgovaraju na pitanja u vezi zajedničkog nalaza koji su dali, a paralelno se postupa i po predlogu punomoćnika oštećene Mirjane Mićić za preduzimanje novih dokaznih radnji”.

- Osnovno javno tužilaštvo u Loznici preduzima sve radnje kako bi se odluka u ovom predmetu donela u što kraćem roku, ali na dužinu trajanja postupka ne može uticati iz objektivnih razloga, jer se ne može predvideti koliko će svakom veštaku biti potrebno vremena da obavi traženo veštačenje i s obzirom na činjenicu da su stranke u postupku iznele zahteve za preduzimanje novih dokaznih radnji - saopštrili su.

U konkretnom slučaju OJT Loznica je, kako se zaključuje, “postupalo prema odredbama važećih zakona i ustanovljenim procedurama predviđenim njima, što će nastaviti i dalje da čini”.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI „KAMOV-32“ STIŽU U SRBIJU: Najbolja mašina za gašenje požara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu